SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Ljajić: Važno sprečiti odliv novca iz našeg Mercatora u Hrvatsku
Autor/izvor: SEEbiz / RTS
Datum objave: 18.04.2017. - 09:53:42
BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić očekuje da svaka zemlja u kojoj posluje hrvatski Agrokor istakne šta je učinila na stabilizaciji poslovanja.

Uoči sastanka ministara trgovine i ekonomije Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji će u sredu u Beogradu razmatrati poslovanje koncerna "Agrokor", Ljajić očekuje da svaka država navede koje su mere preduzete i da li postoji nešto što može zajednički da se uradi, s ciljem zaštite zaposlenih i dobavljača.

Ljajić je za RTS rekao da je na sastanku u Sarajevu zaključeno da je važno sprečiti odiliv sredstava iz našeg "Mercatora" u Hrvatsku ili neku drugu državu. 

Ističe da je svaka država autonomna, da smo mi prvi započeli konsultacije sa "Mercatorom" i dobavljačima i da je Srbija pokazala krajnje odgovoran pristup problemu. 

"Reč je o kriznoj situaciji, mi nemamo potrebe ni za kakvim radikalnim merama s obzirom na to da 'Mercator' posluje stabilno, izmiruje potrebe sa manjim dobavljačima, sa velikim dobavljačima ima posebne ugovore. Dok je sve u granicama zakona, nemamo potrebe za nekim merama. Stabilizacija 'Agrokora' i u Hrvatskoj imala bi uticaj na poslovanje 'Mercatora'", objasnio je Ljajić. 

Govoreći o regionalnoj poruci koja će biti upućena na sastanku u Beogradu, Ljajić je istakao da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje da sve države pribegnu merama zaštite istih.