SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
LRH: Šehanović odlazi s mjesta predsjednika Uprave uz bonus od 14 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.06.2018. - 17:01:32
ZAGREB - Nadzorni odbor Liburnia Riviera Hotela (LRH) opozvao je s čelnog mjesta te opatijske hotelsko-turističke tvrtke Igora Šehanovića, kojemu će sukladno sporazumu o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave pripasti nagradni bonus u iznosu većem od 14 milijuna kuna, a novi je predsjednik dosadašnji član Uprave Giorgio Cadumo, objavljeno je u petak iz LRH.

Prethodno navedenim Sporazumom o prestanku Ugovora o obavljanju poslova predsjednika Uprave Društva, predviđena je isplata Nagradnog bonusa u iznosu od 14.139.387,52 kune Igoru Šehanoviću, s rokom isplate najkasnije do 30. lipnja 2018.

Nadzorni odbor Društva donio je i odluku kojom opoziva Igora Šehanovića s funkcije predsjednika Uprave Društva s učinkom na dan 30. lipnja 2018.g. te istodobno i odluku kojom za predsjednika Uprave imenuje dosadašnjeg člana Uprave Giorgio Caduma iz Poreča,  na vrijeme od 30.lipnja 2018. do 01.listopada 2019.

Podsjetimo, Igor Šehanović na mjestu predsjednika Uprave LRH-a proveo je gotovo sedam godina, a imenovan je u rujnu 2011. godine, kada je na toj funkciji zamijenio aktualnog direktora HTZ-a Kristjana Staničića. Šehanović je za svog upravljanja hotelskom kućom uživao veliko povjerenje većinskog vlasnika tvrtke Darka Ostoje, uglavnom je isticao pozitivne financijske rezultate tvrtke, pa zvuči nevjerojatno da se odlučio odreći takve pozicije.