SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Lufthansa i EasyJet zainteresirani za preuzimanje Alitalije
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.04.2018. - 18:06:03
BERLIN - Njemački avioprijevoznik Lufthansa pridružio se EasyJetu u iskazivanju interesa za kupnju posrnulog talijanskog prijevoznika Alitalije.

Iz EasyJeta su izvijestili da su predali izmijenjenu ponudu za restrukturiranu Alitaliju u sklopu konzorcija, odbijajući ulaziti u pojedinosti.

Iz Lufthanse su priopćili da su predali dokument s idejama za "novu" Alitaliju. "Vidimo mogućnost daljnjih pregovora na toj osnovi", rekao je glasnogovornik njemačke tvrtke.

Iz Alitalije navode da su dobili tri ponude.

Njemačka je tvrtka ranije isticala da ih zanima samo restrukturirana Alitalia.

Talijanski je avioprijevoznik prošle godine objavio insolventnost, te vlada od tada traži nove ulagače. Prodaja kasni zbog parlamentarnih izbora koji su održani u ožujku.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Bloomberg News izvijestio je da se EasyJet u ponudi za talijanskog prijevoznika udružio s investicijskom tvrtkom Cerberus i s Air France-KLM-om. Naknadno je Air France-KLM demantirao to izvješće.

"Air France-KLM opovrgava da je zainteresiran za podnošenje ponude za Alitaliju", odgovorila je glasnogovornica francusko-nizozemske grupe putem elektronske pošte na upit da komentira izvješće.