SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREGOVORI
 
Luka Bijela počinje pregovore sa Porto Montenegrom i Damenom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.03.2016. - 21:20:49
BIJELA - Tenderska komisija za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke Bijela utvrdila je da su se stekli uslovi da se počnu pregovori sa konzorcijumom Porto Montenegro i Damen.
Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su saopštili da se Tenderska komisija upoznala sa svim elementima dostavljene ponude konzorcijuma, kao jedinog ponuđača, prenosi Mina business.

"Na osnovu uvida u dokumentaciju Tenderska komisija je utvrdila da su se stekli uslovi da se sa ponuđačem stupi u pregovore", navodi se u saopštenju.

Javni poziv za učešće na javnom tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke Bijela, na period od 30 godina, objavljen je 28. decembra. Do 17. februara, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda, prijavio se samo konzorcijum Porto Montenegro i Damen. Tada je saopšteno da će Tenderska komisija vrednovanje ponude obaviti u propisanom roku od 15 dana.

Koncesija se daje na području koje obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih.

Ukupna površina prostora pod objektima, odnosno suprastruktura, obuhvata 25,85 hiljada metara kvadratnih.