SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LUKE
 
Luka Trst: Ne znamo ništa o dolasku Mađara
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 24.11.2018. - 09:02:53
TRST - U Luci Trst nisu upoznati s maađrskim intreresom za suradnju o čemu se proteklih dana dosta govorilo.

- Dosad u tršćanskoj luci nismo primili nikakvu službenu molbu ili interes mađarske vlade za suradnjom, izjavio je za Delo predsjednik talijanskog lučkog sustava istočnog Jadrana Zeno D'Agostino. 

Dodao je da je posljednjih mjeseci u posjetu u Trstu bilo izaslanstvo mađarske vlade, ali ništa više od toga. 

Priča je, podsjetimo, krenula prije tjedan dana nakon što je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da njegova vlada odustaje od investicije u drugi kolosijek pruge Divača-Koper te da se okreće suradnji s tršćanskom lukom. 

Iznenađenje za D'Agostina je tim veće zna li se kako je prije nekoliko dana bio mađu sudionicima jedne logističke konferencije u Budimpešti.

- Tamo smo imali kontakte s nizom mađarskih predstavnika, no ništa konkretno nije se dogodilo, rekao je D'Agostino uz dodatak da se sklapanje bilo kakvog sporazuma ne bi moglo dogoditi preko noći jer se radi o kompleksnim dogovorima. 

D'Agostino je Orbanovu izjavu nazvao čudnom ako se podrazumijevalo da je želio poručiti kako će Koper imati određene štete zbog mađarskog odustajanja.

- Obje luke, i Trst i Koper, imaju dovoljno posla za idućih pedeset godina, rekao je D'Agostino.

Zato Orbanove riječi u Trstu vide prije svega kao stanovito opravdanje za mađarsko povlačenje iz sufinanciranja drugog kolosijeka Divača-Koper, a ono, kao što smo pisali, i u samoj Sloveniji ima dosta protivnika. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.