SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DIJALOG
 
Macronov odgovor na peticiju Žutih prsluka: U pravu ste
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 20.12.2018. - 22:29:00
Zadnja izmjena: 20.12.2018. - 22:31:29
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron odgovorio je riječima "U pravu ste" potpisnicima peticije "Žutih prsluka" u kojem se traži smanjenje cijena goriva na benzinskim pumpama, a koje je do sada potpisalo više od milijun ljudi.

"Dragi svi, doživjeli ste kao udarac bičem povećanje cijena goriva i odlučili ste reagirati peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram: U pravu ste", odgovorio je Macron na peticiju koju je potpisalo 1,15 milijuna ljudi, a koja je objavljena na sajtu Change.org.

Francuski predsjednik je rekao da je akcija protiv klimatskih promjena "neophodna borba" i dodao da ekološki problemi o kraju svijeta i financijski problemi građana na kraju mjeseca ne smeiju biti u suprotnosti.

Macron je rekao da poslije 18 mjeseci na vlasti promjene koje se vode nisu još dovoljno vidljive.

Francuski predsjednik je podsjetio da je vlada povukla odluku o poskupljenju poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cijena struje i plina. Macron je dodao da želi nastavak dijaloga s građanima.

Francuski predsjednik se od studenoga suočava s najvećom krizom poslije nastanka pokreta "Žutih prsluka" koji su mobilizirani od 17. studenoga raznim akcijama i protestima subotom, nezadovoljni općom državnom politikom.