SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Magna Steyr ipak dobila okolišnu dozvolu u Sloveniji, gradnja počinje u listopadu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.09.2017. - 20:09:50
MARIBOR - U postupku izdavanja okolinske dozvole za projekt austrijske Magne Steyr u Sloveniji nije bilo problema, što je otvorilo put za izdavanje građevinske dozvole, a slovenska Vlada će ovoga tjedna sa Magnom potpisati ugovor za realizaciju projekta, rekao je slovenski ministar Zdravko Počivalšek, prenosi RTV Slovenije. 

Ministar je objasnio da će Vlada ovoga tjedna sa kompanijom Magna Steyr potpisati ugovor, koji u prvoj fazi predviđa izgradnju lakirnice u mjestu Hoče za oko 400 zaposlenih, a za što će slovenska vlada izdvojiti 18.610.000 eura financijskih poticaja. U isto vrijeme će se potpisati sporazum prema kojem će Magna biti posvećena ispunjavanju svih obaveza, rekao je Počivalšek tijekom 50. međunarodnog sajma obrtništva i poduzetništva. 

"Drago mi je da je jučer pale sve prepreke za veliku investiciju Magne koja će otvoriti mnogo novih radnih mjesta", rekao je premijer Miro Cerar. 

Dodao je da se izdavanje okolinske dozvole očekuje početkom oktobra, kada investitor treba da počne sa radom na projektu. 

Magna je, podsjetimo, zbog mogućih kašnjenja u izdavanju okolinske dozvole u Sloveniji pripremila plan B koji podrazumijeva selidbu izgradnje tvornice u Mađarsku.