SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTICAJI
 
Magni Steyr 18,6 milijuna eura poticaja za gradnju lakirnice
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.03.2017. - 09:14:10
LJUBLJANA - Slovenska Vlada odlučila je izdvojiti 18,6 milijuna eura poticaja tvrtki Magna Steyr za izgradnju lakirnice u Mariboru. Ukupna investicija vrijedna je 146,4 milijuna, a predviđa se da će biti dovršena 2019. 

Investicijski projekt za izgradnju novog objekta za automobilsku lakirnicu, uključujući i prateću infrastrukturu će, prema Vladi stvoriti 404 nova radna mjesta. Magna Steyr namjerava u okviru projekta za izgradnju objekata i kupnju zemljišta izdvojiti 50,8 milijuna eura, a za kupnju novih strojeva i opreme 95,6 milijuna eura. 

"Poticaji projektnom poduzeću će biti nadoknađeni, jer će u naredne tri godine od poreza i doprinosa na isplaćene plaće tvrtka isplatiti gotovo 15 milijuna eura, a ukupni vanjski učinci investicijskog projekta u Sloveniji iznose gotovo 70 milijuna eura", pojasnila je Vlada. 

Prošle godine slovenska Vlada je, prepoznajući važnost ulaganja, usvojila nacrt zakona o strateškim razvojnom području od nacionalnog značaja u opštini Hoče - Slivnica, gdje će biti stacionirani proizvodni pogoni Magne. Kanadski automobilski div će izraditi lakirnicu u prvoj fazi, u kojoj će biti zaposleno 400 ljudi, u drugoj fazi projekt će se nadograditi sa novih 1.350. zaposlenih, a u trećoj fazi sa dodatnih 1.300, što je zajedno oko 3.000 novih radnih mjesta.