SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HRANA
 
Mahindra zainteresovana za otkup jabuka, malina, mleka i mesa iz Srbije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.05.2018. - 17:28:49
BEOGRAD - Predstavnici indijske Mahindre vodili su u Ministarstvu poljoprivrede u petak intenzivne razgovore o ulaganjima u Srbiji. Kako Blic saznaje, ova multinacionalna kompanija zainteresovana je za otkup domaćih jabuka i malina, ali i mleka i mesa, kao i za druge vidove saradnje.

Indijskim privrednicima je primamljiva i mogućnost izvoza na zapadna i istočna tržišta sa područja Srbije, kao i u Rusku federaciju.

Inače, Mahindra je dobro poznato ime i namenskoj industriji, a i bave se proizvodnjom električnih automobila. Njeno sedište je u Mumbaju i spada među dvadesetak najvećih indijskih firmi. Mahindra posluje u više od 100 zemalja sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, auto-industrije, proizvodnje građevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamacione tehnologije i hottelijerstva.

O počecima saradnje u Srbiji, bilo je reči prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića prošle godine Indiji, a sada je započeta realizacija dogovora.

Vrlo je verovatno da će indijska kompanija kupiti i jednog domaćeg proizvođača u prehrambenoj industriji, nezvanična su saznanja Blica.