SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HUP
 
Majetić: Nadamo se da će Dalić zamijeniti osoba koja će se jednako snažno zalagati za reforme
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.05.2018. - 18:52:31
ZAGREB - Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić izjavio je kako je Martina Dalić kao potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva bila predana provođenju reformi te se nada da će osoba koja će je zamijeniti nastaviti istim smjerom i jednako snažno se zalagati za reforme, kao i da odlazak Dalić neće zaustaviti proces postizanja nagodbe.

"Martina Dalić kao ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade bila je predana provođenju reformi i ulagala je napore kako bi se poboljšala poslovna i ulagačka klima te omogućilo lakše poslovanje u Hrvatskoj. Bila je otvorena za dijalog i pokazivala razumijevanje za probleme i prepreke koji stoje na putu snažnijeg gospodarskog rasta", izjavio je Majetić u povodu ostavke Dalić.

U HUP-u se nadaju da će Martinu Dalić zamijeniti osoba koja će nastaviti istim smjerom.

"Nadamo se da će osoba koja će ju zamijeniti nastaviti istim smjerom i jednako snažno se zalagati za sveobuhvatne reforme jer je njihov izostanak glavna prepreka za daljnji rast gospodarstva, ali i razvoj zemlje", rekao je Majetić.

Glavni direktor HUP-a nada se i da odlazak Dalić neće zaustaviti postizanje nagodbe u Agrokoru.

"Također, nadamo se da odlazak Martine Dalić neće zaustaviti proces postizanja nagodbe u Agrokoru i nalaženja rješenja za nastavak njegova poslovanja", istaknuo je Majetić.

Premijer Andrej Plenković danas je izvijestio da je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić odlučila podnijeti ostavku, koju je on prihvatio.

Ostavka Dalić uslijedila je zbog afere "Hotmail" u kojoj je proteklih dana objavljen dio mail komunikacije potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, a koja je nastavljena i danas objavom nove prepiske tzv. Grupe Borg, nakon čega je oporba na adresu Dalić i Plenkovića uputila žestoke kritike, zazivajući raspisivanje novih izbora.