SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROTEST
 
Malinari ne odustaju od protesta i blokade magistrale prema Crnoj Gori
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 04.06.2018. - 13:09:50
PRIJEPOLJE - Malinari u Prijepolju, koji već treći dan protestuju zbog niske otkupne cene, saopštili su danas da neće odustati od zahteva da ovogodišnja cena roba mora biti 180 dinara i da neće prekinuti blokadu magistrale prema Crnoj Gori sve dok im zahtevi ne budu ispunjeni.

"Sinoć smo dobili podršku od poljoprivrednih proizvodjača iz cele Srbije. U toku dana očekujemo da nam se pridruže ne samo malinari već i ostali poljoprivredni proizvodjači iz 13 opština, koji su najavili svoj dolazak u Prijepolje", rekao je za agenciju Beta predsednik Skupštine Udruženja "Limska dolina" Vladan Popadić.

Popadić je dodao da je u toku dana planiran sastanak sa hladnjačarima u Užicu i da treba videti da li će taj susret imati pozitivan ishod.

"Ukoliko ne dodje do dogovora sa hladnjačarima, Arilje, Ivanjica i Požega kreću u radikalizaciju protesta", rekao je on.

Malinari i dalje u potpunoj blokadi drže magistralni put Beograd Crnogorsko primorje zbog čega se, na alternativnom pravcu, formiraju duge kolone jer uzani put sa suprotne strane reke Lim ne dozvoljava brže kretanje.