SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Maloprodajna ulaganja prodala 17,5% udjela u Pevecu
Autor/izvor: SEEbiz / Lider
Datum objave: 20.04.2017. - 08:58:11
ZAGREB - Želimir Kodrić, vlasnik Samoborke, potvrdio je da su Maloprodajna ulaganja, tvrtka na kojoj su bile Kodrićeve dionice Peveca, prodala svoj paket dionica Peveca. 

Nije htio otkriti kome je prodao dionice, istaknuvši da ih nije prodao Dicentri, glavnom takmacu u bitki za Pevec. No, kako se može neslužbeno doznati, kupac 17,4 posto dionica Peveca, koje su Maloprodajna ulaganja držala na skrbničkom računu Hita vrijednosnica, blizak je Dicentri.

Iako je u jeku dioničarske bitke za Pevec potkraj prošle godine Kodrić izjavljivao da planiraju ostati jedan od najvećih pojedinačnih dioničara u Pevecu, očito je promijenio mišljenje. Sada Dicentra, distributerska tvrtka iz Osijeka, koja je i dosad s 11,1 posto dionica praktički upravljala Pevecom, ima mnogo komotniju poziciju u tom trgovačkom lancu. Prema podacima SKDD-a, Dicentra na svom osnovnom računu trenutačno ima 19,75 posto dionica Peveca. Pretpostavlja se da ima veze i s dionicama koje se nalaze na dva skrbnička računa kod Interkapitala (na jednom je 4,4 posto dionica Peveca koje je prije nekoliko dana Zagrebačka banka prodala na javnoj dražbi).

S obzirom na to da se, također neslužbeno, može čuti da Dicentra, a njezin suvlasnik je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević, pritišće dioničare koji su ujedno i dobavljači da prodaju svoje dionice Dicentri, a argument u uvjeravanju im je mjesto na policama Peveca, može se očekivati da će i dalje povećavati svoj udio. Kada se govori o tome tko stoji iza Dicentrinog preuzimanja Peveca, obaviješteni, ali neslužbeni izvori, upućuju na Prvo plinarsko društvo. U PPD-u na upit o povezanosti s Pevecom nisu ništa odgovorili.