SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TEŠKE OPTUŽBE
 
Mamić: Đuro Sessa je korumpiran, imam dokaze za to
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 23.07.2019. - 14:38:31
SARAJEVO - Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa uoči ročišta na sudu BiH o njegovom izručenju potvrdio je, kako je rekao, tvrdnje njegovog odvjetnika Veljka Miljevića o korumpiranim hrvatskim sucima. Nije htio govoriti o imenima svih šest sudaca, ali je zato oštro napao predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu.

"Mogu potvrditi autentičnost izjave mog odvjetnika i stojim iza toga što je on rekao, ali o imenima bih nekom drugom prilikom i uz druge uvjete, ne kanim si natovariti neke dodatne kaznene prijave, ali sigurno ću u jednom trenutku izvući najteže oružje", rekao je Zdravko Mamić uoči ročista na Sudu BiH na kojem se odlučuje o njegovom izručenju.

Ipak je odlučio otkriti jedno ime od šest sudaca.

"Ali jedan od tih šest sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, poručujem mu je da je nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda."

"Toliko je drzak, a on i ja znamo da je korumpiran i naravno da ću to bez problema dokazati kada se stvore uvjeti za to. Predlažem mu da se obojica podvrgnemo detektoru laži. I još je toliko drzak da na uglednog odvjetnika poziva Hrvatsku odvjetničku komoru. Za ostale neću reći jer moram čuvati artiljeriju."

Mamić misli da odluka o njegovom izručenju danas neće biti donesena. Čitao je mišljenje Tužiteljstva BiH za koje kaže da su sve točno detektirali. Javlja se i dalje u PU Čitluk i oduzeta mu je putovnica.

Komentirao je i izjave Ante Nobila o njegovom slučaju u programu N1. Kaže da je Nobilovo mišljenje o situaciji u Hrvatskoj točno, ali da u mišljenju tužiteljstva BiH ne vidi politiku.