SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Mamić: Ovo je namještaljka, progoni me aktualna vlast
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 02.07.2015. - 15:02:20
ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić oglasio se iz Slovenije, gdje je hrvatski prvak na pripremama, kako bi komentirao istragu koja se protiv njega i brata Zorana provodi od USKOK-a i PNUSKOK-a.
– To je namještaljka! Isključivo nešto što je zagurala i zatražila politika da se napravi meni i mom bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva – rekao je Zdravko Mamić i nastavio:

– Govorio sam nedavno o zlouporabi politike na primjeru Davora Šukera, a sad se to i meni događa. Godinama me ova vlast terorizira. Otkad su na vlasti, bio sam dvaput na policiji i jednom pod kirurškim nožem, prenosi Večernji list.

Međutim, nakon sprečavanja ovlaštenih osoba u obavljanju svog posla tijekom utakmice s Malmöom, aktualna koalicija nije još bila na vlasti. Kad je vrijeđao na radiju uživo tadašnjeg ministra Željka Jovanovića, završio je u pritvoru. Ali objasnio je detaljnije kad se sve pokrenulo.

– Sve je započelo kad je tadašnji predsjednik Josipović u Americi govorio o mafiji u hrvatskom nogometu, a zatim je to nastavila ova koalicija kroz ministra Jovanovića koji je stalno govorio o močvari. Sad se to nastavlja dalje ovim pretragama naših kuća dok smo mi na pripremama u Sloveniji – izjavio je Mamić i naglasio da se u nedjelju vraća kući prema planu te se osvrnuo na neke detalje istrage:

– Radi se o djelima koja su se dogodila nekoliko godina unazad pa ne znam što je tu toliko hitno da nešto što se godinama prije odigralo nije moglo pričekati ponedjeljak. Istraga i prikupljanje dokumentacije traje godinama, ne znam zašto nisu još par dana pričekali, to bi bilo civilizirano i pristojno.

Potom ga je prekinuo novinar, što je čelnom čovjeku Dinama zasmetalo, ali odgovorio je na pitanje o podizanju optužnice.

– Ne bi bio prvi put, a možda ni posljednji, na sve smo spremni – otkrio je i potom ponovno učio novinare njihovu poslu:

– Zašto niste službi malog čovjeka? Zašto ne štitite nedužne ljude kao što smo moj brat i ja? Ovo što se čini meni i mojoj obitelji je genocid! Štetu koju čine ove prljave podvale i radnje ne može nadomjestiti ni turizam. Uostalom, čuli ste premijera Milanovića kad je rekao "ili mi ili oni", ali zanima me tko su "oni" i tko smo "mi". Dakle, cilj je "zavadi pa vladaj", to su udbaški potezi – povisio je ton Zdravko Mamić.

Naglasio je potom da će hrvatski narod pobijediti.

– Sigurno su mnogi navijači Dinama tužni danas, ali neka znaju da će hrvatski narod pobijediti, ničija nije gorila do zore pa neće ni vaša – napao je direktno aktualnu vlast i zapravo dao do znanja da vjeruje kako će izgubiti na nadolazećim parlamentarnim izborima te poručio:

– Ne brinem se za Dinamo ni za sebe, samo ćemo biti jači. Bojim se jedino da ću morati napraviti ono od čega sam odustao u prošlosti – baviti se politikom. Često su žrtve političkog progona postali lideri, tako bih mogao i ja biti predsjednik ili premijer, bio bih sigurno bolji od ovih do sada.

Više puta je pozvao "poštenu Hrvatsku" da reagira na ovaj "politički progon", kao i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, za kojeg je naglasio da ga izrazito poštuje. A napao je i premijera Milanovića još jednom.

– Sve domoljube, ljude od vjere, obitelji i ljude desnije orijentacije napadaju, sebi pripisuju antifašizam, a nama fašizam, iako je antifašizam naše nasljeđe kao i njihovo. Opasnu igru zaigrao je premijer Zoran Milanović, a svi ćemo mi morati odgovarati pred institucijama, ali sve dođe na svoje, pa će tako i ovo.