SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDA
 
Marea Alta ponudila 46,13 milijuna kuna za hotel Hrvatska
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 26.10.2018. - 18:44:02
ZAGREB - Ministarstvo državne imovine izvijestilo je u petak da je za kupnju hotela Hrvatska u Baškoj vodi zaprimilo tri obvezujuće ponude i to slatinske tvrtke Maros nekretnine, zagrebačke tvrtke Adria Coast turizam i makarskog Marea Alta.

Pritom su Maros nekretnine ponudile za taj hotel cijenu od 36,5 milijuna kuna, Adria Coast turizam 42,4 milijuna, dok je najviše ponudila Marea Alta – 46,13 milijuna kuna.

Ministarstvo je javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi raspisalo sredinom rujna, po početnoj cijeni od 35,9 milijuna kuna, nižoj nego u prethodnom pozivu, a ponude su se mogle podnijeti do danas.

Riječ je o hotelu u blizini mora i bivšoj vojnoj nekretnini, kategoriziranoj s dvije zvjezdice, koja je u funkciji i sezonski prima goste.

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 četvornih metara, a neto površina 8.956 četvornih metara.

Hotel Hrvatska na Makarskoj rivijeri već se ove godine nudio na prodaju, po početnoj cijeni od gotovo 44 milijuna kuna i uz jamčevinu od 2,1 milijun kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda.