SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KUPARI
 
Marić: Aneks ugovora za projekt Kupare idućeg tjedna na sjednici Vlade
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.03.2018. - 21:26:27
DUBROVNIK - Ministar državne imovine Goran Marić najavio je u utorak u Dubrovniku kako će se aneks ugovora s tvrtkom Avenue ulaganja za realizaciju projekta turističkog kompleksa Kupara u Župi dubrovačkoj idućeg tjedna naći na dnevnom redu sjednice Vlade, nakon čega očekuje vrlo brzo realizaciju projekta.

Marić je nakon radnog sastanka s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima općina iz te županije poručio kako neće dopustiti da se slučajno opet dogodi zastoj u realizaciji projekta Kupara.

- Analizirali smo ugovor, pozvali investitora na razgovore, uklonili nejasnoće te pripremili aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta. Ako se zastoj slučajno opet dogodi, mi to nećemo dopustiti. Projekt Kupari od iznimne je važnosti za najjužniju hrvatsku županiju, ali i za stanovništvo i razvoj Općine Župe dubrovačke. Riječ je o ulaganju koje se procjenjuje na oko milijardu kuna. To je gospodarski velik zahvat koji će bitno utjecati na zaposlenost. Zato smo silno zainteresirani da projekt započne jer je godinu i pol dana bio u zastoju«, rekao je Marić.

Govoreći o aktivaciji državne imovine na području Dubrovačko-neretvanske županije, ministar državne imovine je istaknuo kako i ministarstvo i lokalne čelnike, nakon 28 godina zapuštanja, očekuje dosta posla koji traži veliku angažiranost.

- Iako je ova županija na rubu Hrvatske, nije na rubu interesa Ministarstva državne imovine i Vlade. Donedavno je u ovoj županiji bilo najmanje riješenih predmeta, a siguran sam da tako više neće biti, rekao je Marić, dodajući kako se do kraja godine očekuje veća angažiranost ministarstva i lokalnih čelnika.

- Aktivacija zapuštene imovine bit će glavni impuls gospodarskog rasta, posebno na otocima koji su dugo bili zanemareni, istaknuo je.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.