SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KUPARI
 
Marić: Aneks ugovora za projekt Kupare idućeg tjedna na sjednici Vlade
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.03.2018. - 21:26:27
DUBROVNIK - Ministar državne imovine Goran Marić najavio je u utorak u Dubrovniku kako će se aneks ugovora s tvrtkom Avenue ulaganja za realizaciju projekta turističkog kompleksa Kupara u Župi dubrovačkoj idućeg tjedna naći na dnevnom redu sjednice Vlade, nakon čega očekuje vrlo brzo realizaciju projekta.

Marić je nakon radnog sastanka s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima općina iz te županije poručio kako neće dopustiti da se slučajno opet dogodi zastoj u realizaciji projekta Kupara.

- Analizirali smo ugovor, pozvali investitora na razgovore, uklonili nejasnoće te pripremili aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta. Ako se zastoj slučajno opet dogodi, mi to nećemo dopustiti. Projekt Kupari od iznimne je važnosti za najjužniju hrvatsku županiju, ali i za stanovništvo i razvoj Općine Župe dubrovačke. Riječ je o ulaganju koje se procjenjuje na oko milijardu kuna. To je gospodarski velik zahvat koji će bitno utjecati na zaposlenost. Zato smo silno zainteresirani da projekt započne jer je godinu i pol dana bio u zastoju«, rekao je Marić.

Govoreći o aktivaciji državne imovine na području Dubrovačko-neretvanske županije, ministar državne imovine je istaknuo kako i ministarstvo i lokalne čelnike, nakon 28 godina zapuštanja, očekuje dosta posla koji traži veliku angažiranost.

- Iako je ova županija na rubu Hrvatske, nije na rubu interesa Ministarstva državne imovine i Vlade. Donedavno je u ovoj županiji bilo najmanje riješenih predmeta, a siguran sam da tako više neće biti, rekao je Marić, dodajući kako se do kraja godine očekuje veća angažiranost ministarstva i lokalnih čelnika.

- Aktivacija zapuštene imovine bit će glavni impuls gospodarskog rasta, posebno na otocima koji su dugo bili zanemareni, istaknuo je.