SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BEZ DOGOVORA
 
Marić angažirao DORH da naplati dugove Arena Hospitality Groupa
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 26.11.2018. - 13:12:53
PULA - Država je odlučila prekinuti razgovore s pulskom hotelijerskom grupacijom Arena Hospitality Group oko prodaje hotela Riviera u centru Pule.

Riječ je o predivnoj staroj austrougarskoj zgradi s početka 20. stoljeća koju je godinama vodila ova najveća pulska hotelska kuća. Hotel je, kao i svake godine, zatvoren sredinom listopada, a pitanje je hoće li se otvoriti pred sezonu. U njega jako dugo vremena ništa nije ulagano upravo zbog nesređenih odnosa pa je, nažalost, po kategorizaciji raskošni objekt tek svratište, piše Jutarnji list.

Kako nam je rekao ministar državne imovine Goran Marić u svom zadnjem posjetu Puli, ministarstvo s grupacijom nije našlo zajednički jezik.

- Nažalost nismo se dogovorili. Zakon o upravljanju državnom imovinom izričito definira kako postupati s takvom imovinom. Radi se o hotelu koji koje ušao u temeljni kapital te tvrtke. Nažalost, uprava Arenaturista pristupila je tom procesu kao pregovaračkom procesu, a Ministarstvo državne imovine nije u mogućnosti pregovarati. Oni ne žele razumjeti da se ne može doći do realizacije i dogovora temeljem poslovnog pregovaranja. Mi nemamo mogućnost za pregovaranje, a oni to ne razumiju i ne žele razumjeti - rekao nam je Marić. Stoga je njegovo ministarstvo podnijelo zahtjev Državnom odvjetništvu za naplatu svih potraživanja koja nisu otišla u zastaru za korištenje tog hotela i za njegovo vraćanje u posjed državi.

- Kada to Državno odvjetništvo u ime ove države osigura, raspisat ćemo natječaj za prodaju, a oni se mogu javiti na taj natječaj - objasnio je Marić. Nije mogao sa sigurnošću reći kada bi to bilo.

- Ne mogu nikada procjenjivati i prejudicirati nešto što nije u nadležnosti Ministarstva državne imovine. Kada će se realizirati akcije državnog odvjetništva, sudova, ovrha, to se u Hrvatskoj nikad ne zna - istaknuo je Marić.

Navodno se taj hotel prodavao po 30 milijuna kuna, a Arena Hospitality Group imala je oko njega velike planove te su duže vrijeme htjeli riješiti vlasničke odnose s državom. Pulski hotelijer nije htio komentirati ovu najnoviju situaciju.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.