SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Markić: Premijer ne govori istinu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.03.2018. - 10:40:39
ZAGREB - Predsjednica Udruge U ime obitelji Željka Markić na konferenciji za medije rekla je kako je premijer Andrej Plenković u Europskom parlametnu bio protiv toga da sve države članice EU-a ratificiraju Istanbulsku konvenciju.

"Premijer je kao i svi drugi zastupnici HDZ-a u EP-u glasao protiv toga da se kroz taj članak 13. potakne države, članice EU-a, da ratificiraju Istanbulsku konvenciju. Što se dogodilo da je samo godinu dana poslije, čim je izabran za premijera rekao da će ratificirati Istanbulsku konvenciju, ne znam. To ostavljam njemu da objasni", rekla je Markić.

"Iz službene evidencije vidi se da je premijer najprije glasovao "DA", ali je kasnije učinio velik napor da u tom zapisniku ostane da je namjeravao glasovati "Protiv". Iskoristio je svoje pravo da naknadno promijeni svoju namjeru. Plenković je kao i njegovi kolege namjeravao biti i bio protiv paragrafa 13 kojim se države pozivaju da potpišu i ratificiraju Istanbulsku konvenciju", rečeno je na konferenciji.

"Od zastupnice Maletić smo čuli da Istanbulske konvencija nije bila dio programa HDZ-a upravo zbog rodne ideologije. To pokazuje da premijer ne govori istinu. A ako ne govori istinu o tome, pitanje je o čemu još ne govori istinu", nastavila je.

Markić će premijeru poslati i uskršnji poklon.

"Mi ćemo premijeru kao uskršnji poklon dostaviti NY Times od prošle nedjelje s člankom o tome što djeca u Švedskoj uče u predškolskom obrazovanju da vidi kako izgledaju neutralno rodni vrtići i preodijevanje djece i onda ćemo valjda čuti da premijer priznaje da takve prakse postoje. Onda mi kao društvo trebamo razgovrati želimo li ih ili ne u Hrvatskoj" kaže Markić.

"Sramotan je način na koji se komunicira s javnošću. Tvrditi da će interpretativnna izjava maknuti obaveze RH jednostavno nije istina", rekla je Markić govoreći o dokumentu Vijeća Europe kojim se deklasificira Istanbulska konvencija. Taj dokument ima istu težinu kao i Vladina interpretativna izjava, kaže Markić.

Na opasku kako u predizbornom programu HDZ-a ipak postoji (na str. 93) rafitikacija Istanbulske konvencije, Markić je odgovorila: Ja vjerujem gospođi Maletić koja ja bila autor predizbornog programa."

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.