SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JASNA PORUKA
 
Marković: Neće biti prodaje crnogorskih aerodroma
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 01.12.2017. - 21:16:51
PODGORICA - Premijer Duško Marković saopštio je da postoje kredibilni investitori koji su spremni da u jednoj godini ulože više od 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu. On je rekao da neće biti prodaje, već valorizacije aerodroma.

Marković je, govoreći o planovima Vlade Crne Gore za aerodrome, rekao da to pitanje nije važno samo s aspekta turizma, već cijele ekonomije.

"Pažljivo razmatramo opcije valorizacije aerodroma. Ima kredibilnih investitora spremnih da u jednoj godini ulože preko 110 miliona dolara u valorizaciju aerodroma u Podgorici i Tivtu, istovremeno na oba aerodroma", rekao je Marković, odgovarajući na pitanja novinara, nakon predstavljanja rezultata prve godine rada Vlade.

Kad je riječ o ekonomskoj situaciji u zemlji, Marković je rekao da je Vlada morala da se suoči sa ključnim izazovima stabilizacije javnih finansija, obezbjeđivanja makroekonomske stabilnosti, konkurentnosti ekonomije.

"Nema većeg nivoa standarda i kvalitetnijeg života, nema perspektive u Crnoj Gori ako ne obezbijedimo ove uslove. Ne možemo kuću graditi sa krova, moramo je graditi od temelja, a to počiva od finansijske i makroekonomske stabilnosti", rekao je Marković.

Podsjetio je na ekonomski rast, te dobre rezultate u budžetu.

"Ostvarili smo dobre rezultate u budžetu za 11 mjeseci, značajno su veći nego u istom periodu prošle godine. U 2018 ćemo uraditi sve da građani osjete boljitak. Iz projekcije ekonomske politike, mi prve ozbiljne benefite očekujemo krajem 2020. godine", rekao je Marković.

Govoreći o akcijama kompanije A2A, on je rekao da Vlada nastoji da sa Italijana u dobroj volji razriješi pitanje vlasničkog odnosa u kompaniji.

"Vjerujem da ćemo to u idućoj godini dovesti do kraja i da će to biti korisno za cijelu ekonomiju. Mi smo obezbijedili interese države koji ne mogu biti ugroženi ni u jednom segmentu", rekao je Marković.