SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KAPITAL
 
Mazal: Kriza Agrokora kriva za probleme s dokapitalizacijom Đure Đakovića
Autor/izvor: SEEbiz / jutarnji.hr
Datum objave: 03.07.2017. - 13:02:04
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića na kojoj je pala odluka o dokapitalizaciji kompanije održana je krajem protekloga tjedna.

- Proteklih godinu dana radimo na novom izdanju dionica. Situacija u kojoj 2014. godine nismo izdali dionica koliko smo trebali, najvećim dijelom uzrokovana je poslovanjem Đuro Đakovića u prošlosti i bili smo svjesni da ćemo u narednom razdoblju morati dokazati da grupacija ima perspektivu i budućnost. Iz financijskih izvještaja vide se značajni pomaci po tom pitanju te smo se u zadnjih godinu dana počeli pripremati za novo izdanje dionica. Išli smo ambicioznijim planom te smo htjeli privući ulagače kojima nije sam cilj financijski ulagati u društvo, već kontrola i preuzimanje većinskog paketa. Imali smo dosta razgovora prije svega s inozemnim ulagačima, no nažalost u trenutku kada smo došli na Skupštinu na našem tržištu došlo je do vrhunca priče oko Agrokora te su se pojavili napisi u svjetskim medijima koji su ipak pomalo stavili jednu rezerviranost na sigurnost ulaganja u tom razdoblju koje je vjerujem iza nas. Uz to, s obzirom na to da se radi o društvu u većinskom vlasništvu države bilo je bitno da se prilike stabiliziraju i na političkom polju, izjavio je predsjednik Uprave Đure Đakovića Tomislav Mazal za Jutarnji list.

- Projekt je išao s time da prikupimo najviše moguće sredstava s visokim pragom uspješnosti od minimalno pet milijuna kuna dionica, što u nominalnoj vrijednosti iznosi 100 milijuna kuna. Nažalost, nismo dosegnuli taj iznos tako da značajan broj ponuda nismo mogli prihvatiti. Inozemni ponuditelji su i dalje zainteresirani za ulaganje i mi smo odmah objavili poziv za novu Skupštinu, ovaj put s manjim pragom uspješnosti od 2,5 milijuna dionica, kako bismo u nekom drugom budućem koraku mogli ciljati na veći iznos. Maksimalni iznos je 7,6 milijuna dionica, a ako bi se pojavio investitor koji bi ponudio cijeli iznos on bi postao i većinski vlasnik tvrtke.

Prvi kvartal 2017. bio je jedan od najuspješnijih u novijoj povijesti Đure Đakovića. Čemu zahvaljujete uspjeh i očekujete li da će takva biti čitava poslovna godina?

- Kada pogledate naše poslovanje unazad tri godine, njega su obilježili značajni gubici. Tako smo 2013. bili gotovo 125 milijuna kuna u minusu, 2014. oko 95 milijuna kuna s EBITDA-om u minusu 65 milijuna kuna. Od tada je učinjen značajan pomak, EBITDA je 2016. bila ponovno u plusu, a neto gubitak je smanjen nekoliko puta u odnosu na 2013. te smo godinu zaključili s pozitivnim operativnim poslovanjem. Za ovu godinu u više smo navrata rekli kako je ona nastavak pozitivnog trenda te se nadamo da će se ona uskoro moći mjeriti s industrijskim prosjekom. To najviše možemo zahvaliti provedenom restrukturiranju u najvećim društvima naše grupacije, prije svega u Specijalnim vozilima, gdje smo u modernizaciju uložili desetke milijuna kuna. Uz to, radili smo i na prodajnim kanalima na inozemnom tržištu te sada svako malo potpisujemo nove ugovore s kupcima iz Europske unije, većinom iz Francuske.

Koliki udio u prihodima iznosi vojni, a koliko civilni dio grupacije?

- Jako mali udio je ustvari vojni. Ono što treba demistificirati u Đuri Đakoviću jest da ako pogledate unazad dvadeset godina, mi vojni program nismo imali. Stalno se govori o vojnoj industriji u Đuri Đakoviću, međutim, mi smo tu proizvodnju imali samo dvije i pol godine, kada je Republika Hrvatska odlučila kupiti oklopna vozila Patria i proizvesti ih u Đuri Đakoviću. S jedne strane to nam je uteg jer se vraća slika Đure Đakovića iz 2012. s prihodom od više od milijardu kuna, što nije realna slika, ali taj ugovor koji je tada sklopljen razlog je našeg optimizma, da će se slični dogoditi i u budućnosti. Zato smo se okrenuli diverzifikaciji poslovanja i danas s oko 600 milijuna kuna prihoda, na vojni dio spada oko osam posto, najviše u području servisa i održavanja tenkova za MORH.

Na koje ste proizvode najviše ponosni i kakvi su vam planovi za budućnost?

- Najveći iskorak napravili smo u Specijalnim vozilima i to je društvo u koje polažemo najviše nade jer ima ono što Đuro Đaković nije imao dugi niz godina, a to je vlastiti proizvod. Uspjeli smo se pozicionirati u proizvodnji teretnih vagona prilagođenima potrebama kupca, što nam je donijelo uspjeha na inozemnom tržištu. Trenutno imamo više tipova teretnih vagona koja su iznimno tražena u Europskoj uniji, te ćemo raditi na rastu tog najznačajnijeg tržišta za nas. Radit ćemo i na nastavku suradnje s finskom grupom Patria i norveškim Kongsbergom. U segmentu obrane, tržišta na koja ciljamo su zemlje Zaljeva i dio arapskog svijeta. Planiramo završiti spomenuto restrukturiranje Industrijskih rješenja i fokusirati se na vođenje velikih energetskih projekta za koje Đuro Đaković ima i znanja i referenci. Kada govorimo o izgradnji postrojenja, najvećim dijelom prisutni smo u Hrvatskoj, pa smo tako prošloga tjedna potpisali ugovor s turskim naručiteljem za izgradnju geotermalne elektrane kod Bjelovara, vrijedan više od 70 milijuna kuna, a u tom segmentu želimo se širiti i na svjetsko tržište.