SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOZVOLE
 
Međimurska županija najbrže izdaje građevinske dozvole
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.03.2018. - 15:54:00
ZAGREB - S rokom izdavanja građevinskih dozvola od 16 dana, Bjelovarsko-bilogorska županija dijeli visoko drugo mjesto s Koprivničko-križevačkom i Osječko-baranjskom županijom, a od vrha ih dijeli tek jedan dan jer je Međimurskoj županiji potrebno tek 15 dana.

Izvijestio je to u utorak na konferenciji za novinare bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i nužnim ocijenio da javni servis bude ažuran te od koristi gospodarstvu i stanovništvu.

"Prije četiri i pol godine po brzini izdavanja građevinskih dozvola bili smo na nezavidnom 18. mjestu u Hrvatskoj, a jedan od prvih prioriteta kao županu bio mi je da to promijenimo. Osmislili smo Akcijski plan koji je podrazumijevao novi sistem rada i kadrovska pojačanja u svih pet županijskih ispostava", rekao je Bajs.

Dodao je kako su prvi rezultati bili vidljivi već prilikom legalizacije nezakonito izgrađenih građevina, napominjući da je Bjelovarsko-bilogorska županija bila jedna od prvih hrvatskih županija u kojoj je uveden pilot projekt e-dozvole.

"Brzina izdavanja građevinske dozvole investitorima pruža sigurnost i zbog toga su takve dozvole prioritet, posebice kad je riječ o onima većima od milijun kuna", istaknuo je župan Bajs i dodao kako je tijekom 2017. izdano 226 građevinskih dozvola, deset više u odnosu na godinu ranije.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.