SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ANGAŽMAN
 
Meghan Markle, gošća urednica rujanskog izdanja britanskog Voguea
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.07.2019. - 10:42:50
LONDON - Vojvotkinja od Sussexa bit će gošća urednica dugo očekivanog rujanskog izdanja britanskog Voguea pod nazivom "Forces for Change" na čijoj će naslovnici predstaviti 15 snažnih i inspirativnih žena koje smatra "snagama promjena" u svijetu.

Meghan, koja je u svibnju rodila svoje prvo dijete, na rujanskom je editorijalu surađivala sedam mjeseci s glavnim urednikom britanskog Voguea Edwardom Enninfulom.
Bivša glumica (37) je rekla da je u obično najčitanijem rujanskom broju Voguea nastojala usmjeriti fokus javnosti na vrijednosti, pitanja i osobe koje u današnjem svijetu čine promjene, na žene angažirane na promicanju ​​osnaživanja žena, na promicanju mentalnog zdravlja te rasnih problema i pitanja očuvanja okoliša.

U časopisu, koji će se u prodaji naći 2. kolovoza, bit će objavljen ​​razgovor između Meghan i bivše prve dame Sjedinjenih Država Michelle Obame, kao i intervju njezina supruga Harryja s dr. Jane Goodall, svjetski poznatom etologinjom i primatologinjom.

Na naslovnici časopisa pojavit će se 15 inspirativnih žena, među kojima su manekenka i aktivistica Adowoa Aboaha, novozelandska premijerka Jacinda Ardern, glumica i zagovornica ženskih prava Salma Hayek, tinejdžerska aktivistica koja upozorava na klimatske promjene Greta Thunberg, potom glumice Gemma Chan, Laverne Cox i Jane Fonda te boksačica Ramla Ali. 

Meghan će predstaviti i spisateljicu Chimamandu Ngozi Adichie, glavnu plesačicu Kraljevskog baleta Francescu Hayward te model i nekadašnju izbjeglicu Adut Akech.
Nadam se da ćete kroz raznolik izbor žena na naslovnici osjetiti snagu zajednice i njihovu potporu u stvarima o kojima smatram da je potrebno govoriti te da će vas one nadahnuti kao što su nadahnule mene, kazala je Meghan.

Urednik Edward Enninful je pojasnio čitateljima zbog čega se Meghan ne pojavljuje na naslovnici: "Otpočetka smo razgovarali o naslovnici i o tomu treba li ona biti među odabranim ženama. Na kraju je zaključila da ne želi skretati pozornost na sebe jer bi to bilo 'prenametljivo' te je odlučila fokusirati se na žene kojima se i sama divi", kazao je Enninful.

Meghan je prva članica kraljevske obitelji koja surađuje s medijima. Smatra se da se članovi i članice kraljevske obitelji nemaju pravo angažirati u društvu na taj način jer su njihove uloge simbolične te se, u skladu s pravilima trebaju baviti samo humanitarnim radom.

Vojvotkinja od Cambridgea bila je na naslovnici časopisa u lipnju 2016., princeza Diana je za života krasila naslovnice triju izdanja britanskog Voguea, a princeza Ana triput, 1971. godine i dvaput 1973.