SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Mercator investira 100 milijuna eura za novi logistički centar
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 29.12.2018. - 08:44:07
LJUBLJANA - Poslije gotovo dva desetljeća Mercatorovih napora za novim logističko-distributivnim centrom (LDC), uskoro počinje faza izgradnje.

Mercator sada prikuplja ponude za izradu projektne dokumentacije, koja će biti osnova za izgradnju novog LDC Mercatora u blizini Aerodroma Ljubljana.

Riječ je o ključnoj investiciji Mercatora, jednoj od najvećih investicija u Sloveniji posljednjih godina i jednom od najvažnijih strateških razvojnih projekata u gotovo 70-godišnjoj povijesti Mercatora.

Na tenderu, koji je dostupan na web stranici www.mercatorgroup.si, date su detaljnije upute, zahtjevi i smjernice, a u 2016. godini Mercator je kupio zemljište na lokaciji teretne stanice Ljubljana-Moste za potrebe izgradnje LDC-a 2016. godine od Slovenskih željeznica.

Kompletne ponude moraju biti dostavljene do 15.2.2019. godine.

Novi logistički i distributivni centar predstavlja važan korak u modernizaciji Mercatorovog poslovanja i dalje jačanje njegove strateške konkurentske prednosti.
Među osnovama za realizaciju ovog zahtjevnog projekta je proces monetizacije nekretnina i prodaja nekretnina, a drugu fazu Mercator je uspješno izvršio prodajom 10 trgovačkih centara. Proces je još u toku, jer Mercator još uvijek posjeduje nekretnine vrijedne gotovo 1,3 milijarde eura.

Ulaganje u novi Mercatorov logistički distributivni centar procjenjuje se na oko 100 milijuna eura, a očekuje se da će LDC biti izgrađen u drugoj polovini 2020. godine , što će značajno smanjiti opterećenje maloprodajnog, veleprodajnog i logističkog osoblja. Posljednje, ali ne i najmanje važno, to također znači i bolju uslugu za korisnike.