SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Mercator ponovno prodaje nekretnine
Autor/izvor: SEEbiz / Delo
Datum objave: 02.09.2017. - 11:22:39
LJUBLJANA - Mercator će pokušati iskoristiti povoljnu situaciju na tržištu nekretnina kako bi prikupio dio nužno potrebnog novca za poslovanje.

- Dio novca iskoristit ćemo za smanjenje zaduženosti, dio bismo uložili u razvoj poslovanja, najavljuje predsjdnik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić.

Dodao je da će se pokušati prodati nekretnine na manje atzraktivnim lokacijama.

Kompanija je fokusirana na rezanje troškova i optimizaciju logistike u trrenutku kad se priprema za povratak na tržište Bosne i Hercegovine.

Čizmić je uvjeren kako bi Mercator sa stabilnim vlasnikom imao sjajnu perspektivu. 

Mercator je ostvario u prvoj polovici godine prihod od 1,15 milijardi eura i čistu dobit od 10,36 milijuna eura, objavila je u četvrtak uprava slovenske kompanije u vlasništvu koncerna Agrokor. Prihodi grupe od prodaje bili su u prvom polugodištu za 7,9 posto manji nego u prvih šest mjeseci lani, dok je čista dobit znatno povećana u odnosu na 3,9 milijuna eura, zabilježenih u prvoj polovici prošle godine.

Ostvarena EBITDA grupe Mercator u prvoj polovici godine iznosila je 58,3 milijuna eura, što je za 2,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je dobit iz poslovanja porasla za 20,7 posto, na 21,7 milijuna eura.