SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JAJA
 
Mercator S mora da obustavi reklamu o jajima bez GMO
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 31.03.2018. - 10:41:26
BEOGRAD - Kompanija Mercator S moraće da obustavi reklamiranje u kome ističu da su jaja robne marke "K plus", koja se mogu kupiti u njihovim radnjama, bez GMO, rečeno je za "Večernje novosti" u Ministarstvu poljoprivrede.

Dodaju da se po rešenju veterinarske inspekcije mora odmah postupiti. Veterinarski inspektori bili su u kontroli i doneli odluku da se povuče reklamiranje putem sredstava javnog informisanja kao i sa bilborda, objašnjavaju u Ministarstvu poljoprivrede. ž

Ta reakcija usledila je pošto se nedavno pojavila reklama da su to prva jaja na našem tržištu sa sertifikatom "Dunav soje" koji garantuje da je proizvod bez GMO. Kako u Srbiji zakon o GMO predviđa da nijedan modifikovani živi organizam kao ni proizvod od GMO ne može da se prodaje, odnosno gaji u komercijalne svrhe, podrazumeva se da je sva roba u našoj zemlji bez GMO, pišu "Novosti".

Zabranjeno je to naglašavati, jer se kupci mogu dovesti u zabludu da svi drugi proizvodi koji su iste sadržine mogu da sadrže GMO, jer nije naznačeno drugačije. Oni tu oznaku ne mogu da koriste kao svoju prednost. Kako kažu u Ministarstvu, deklarisanje hrane mora da se obavlja na način kojim se ne obmanjuje kupac.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.