SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVLAČENJE
 
Mercator se povlači iz Bugarske i Albanije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.12.2012. - 10:08:00
Zadnja izmjena: 12.12.2012. - 11:51:01
LJUBLJANA - Uprava Mercatora je članove Nadzornog odbora informirala o namjeri za povlačenje sa tržišta Bugarske i Albanije, gdje skromne ekonomije još ne osiguravaju obujam prodaje koji bi osigurao pozitivne rezultate, piše Delo.
Grupa je u srednjoročnom planu sebi zadala da će se u narednom periodu geografski usredsrediti na osnovnu djelatnost na pet najprometnijih tržišta: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Potez je dio antikriznih mjera koje je poduzela nova uprava na čelu sa Tonijem Balažičem. Detalje jučer Uprava i članovi Nadzornog odbora nisu željeli komentirati.

Tema koja čeka na raspravu u Nadzornom odboru, predviđena za sljedeću sesiju, jest zaustavljanje monetizacije nekretnina. S obzirom da je monetizaciju pokrenula uprava Žige Debeljaka, a ubrazanu provedbu nastavilo aktualno vodstvo, informacija o prestanku monetizacije iznanađuje.

Objašnjenja su rijetka i dvosmislena: "odgovor dobijen od oabranih "nije konačan", tvrtka ponovo može pokrenuti projek. koji će unaprijedti makroekonomsku situaciju i stabilizirati vlasničku strukturu u Mercatoru".

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.