SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Mihajlović: Non-stop ću kontrolisati radove na obilaznici
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 22.09.2018. - 16:10:59
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa izvođačima, projektantima i investitorima radova na izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda i najavila da će ih stalno obilaziti tokom izgradnje, jer na tom projektu ne želi da vidi bilo kakve probleme.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je predstavnicima kineske kompanije "Sinohidro", azerbejdžanske kompanije "Azvirt", "Puteva Srbije" i "Koridora Srbije" i Instituta za puteve, rekla da više nema prepreka da izvođači budu na terenu, jer je u Pekingu potpisan ugovor o finansiranju deonice obilaznice oko Beograda.

"Završetak obilaznice oko Beograda je jedan od najvećih prioriteta Vlade Srbije i reč je o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u našoj zemlji. Zato ću vas kontrolisati i obilaziti non-stop", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da od kompanija "Sinohidro" i "Azvirt", koje izvode radove, očekuje maksimalan angažman da više ne bi bilo problema na gradilištu i upoznala izvođače i investitore sa konkretnim zadacima ministarstva koje treba da ispune.

"Od 'Puteva Srbije' tražim da na terenu imaju najbolju moguću saradnju sa izvođačima. Ne želim da vidim bilo kakve probleme na ovom projektu", rekla je Mihajlović.

U saopštenju se navodi da su predstavnici kineske i azerbejdžanske kompanije izjavili da će maksimalno povećati svoj angažman na tom projektu i da će biti uradjen u dogovorenom kvalitetu i rokovima.