SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Mijatović: Nitko s Balkana neće ponoviti ono što je Hrvatska postigla u Rusiji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.04.2019. - 08:58:45
ZAGREB - Najmasovnije natjecanje mladih na ovim prostorima stiglo je u Zagreb. 23. Sportske igre mladih počele su na Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko šest tisuća djece iz 16 gradova diljem Hrvatske koji će se natjecati u nogometu, odbojci, šahu i drugim sportovima.

"Kao ambasador uvijek sam prisutan kada su Sportske igre mladih u pitanju, ne samo danas, nego i na zatvaranju kao u Splitu prošle godine. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio takve obitelji", rekao je Predrag Mijatovićkoji je u toj ulozi više od desetljeća.

"Nisam vidio ništa slično i moramo se pohvaliti činjenicom da su Sportske igre mladih najveća amaterska manifestacija ne samo u Europi, nego i u svijetu", kaže Mijatović.

Komentirao je i uvijek zapaljivo "bure baruta" u kojemu živimo.

"Ja sam apsolutno siguran da ne samo kroz Sportske igre mladih, nego i druge sportove da će se strasti jednom smiriti i da ćemo moći pričati o regionalnoj ligi. Veliki broj djece kada se to dogodi, već će biti profesionalni nogometaši i oni će pomoći s iskustvom što bi bilo fenomenalno za regiju", govori.

Bivši nogometaš progovorio je i o navijačkim sklonosima. Da se susretnu Dinamo i Crvena zvezda na koga bi se kladio?

"Obično se ne kladim, ali navijam da vidim dobru utakmicu. Navijao bih za Crvenu zvezdu, ali da igra Hajduk protiv Zvezde, onda za njega", kaže.

Progovorio je i o prijateljstvu s Davorom Šukerom.

"Imamo permanentnu komunikaciju, čujemo se i vidimo i dan-danas kad dođe u Madrid ili ja u Zagreb. Oduševljen sam uspjehom Hrvatske, to nitko više neće ponoviti kada je Balkan u pitanju. Uživao sam u tim utakmicama", rekao je Mijatović, prenose Vijesti.hr.