SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREMIJER
 
Milanović ministrima: Trebamo urediti da nam plaće ne narastu
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 11.12.2014. - 11:23:00
Zadnja izmjena: 11.12.2014. - 11:27:45
ZAGREB - Od prvog dana iduće godine na snagu stupaju izmjene Zakona o porezu na dohodak kojima će se većem broju građana povećati plaće, ali ne i dužnosnicima, pa je premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade podsjetio ministre da na iduće dvije sjednice do kraja godine treba regulirati to pitanje.
- Do kraja godine moramo urediti pitanje plaća dužnosnika, prije svega nas. Na način da, kao što smo bili i obećali, one s obzirom na porezne promjene ne narastu, rekao je Milanović.

- Ministri - o tome vodite računa i u sljedeća dva tjedna to moramo riješiti, razumijemo se o čemu govorim, dodao je premijer.

Vlada je na današnjoj sjednici u rekordnom roku usvojila više od dvadeset točaka dnevnog reda, među njime i Smjernice politike državnih potpora za razdoblje 2015. – 2017. Usvojen je Prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma s Vladom Republike Srbije o suradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa. Izmijenjena je Uredba o jediničnim naknadama, korektivnim koeficijentima i pobližim kriterijima i mjerilima za utvrđivanje posebne naknade za okoliš na vozila na motorni pogon.

Usvojene su uredbe o osnivanju Povjerenstva za izradu prijedloga modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj te uredba o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.