SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZEMLJIŠTA
 
Ministar Goran Marić u Istri potpisao ugovore o darovanju zemljišta vrijedne 33 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.03.2019. - 20:31:59
ZAGREB - Ministar državne imovine Goran Marić u utorak je u Istarskoj županiji potpisao više ugovora o darovanju zemljišta ukupne vrijednosti 33 milijuna kuna, a najvredniji je onaj potpisan u općini Pićan, 25,6 milijuna kuna.

Ministar Marić je u Općini Pićan s načelnikom Ivanom Frankovićem potpisao ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju poduzetničke infrastrukture vrijednosti 25,6 milijuna kuna. Kako je priopćeno iz Ministarstva državne imovine, načelnik Franković je zahvalio ministru na brzom rješavanju imovinsko-pravnih problema i razumijevanju za potrebe lokalne zajednice.

Ministar Marić je rekao da je današnji ugovori koje potpisujem u Istri predstavljaju ulog u buduće zapošljavanje, koji su uvjet svih uvjeta za jačanje gospodarstva i najboljih poticaja životu i njegovoj reanimaciji.

"Koliko ova Vlada i Ministarstvo državne imovine vrednuju gospodarske programe govori podatak da vrijednost darovanih zemljišta Istarskoj županiji za poduzetničke zone do danas iznosi 47,5 milijuna kuna, rekao je ministar.

Nakon potpisivanja ugovora, ministar Marić je u Novigradu s gradonačelnikom Antom Milošem potpisao ugovor o darovanju zemljišta za proširenje Radne zone Vidal vrijednosti 1,3 milijuna kuna.

"U zoni Vidal planiramo nastavak investicija i projekata za stvaranje uvjeta za održavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta", rekao je gradonačelnik Anteo Miloš zahvaljujući ministarstvu.

„Poduzetničke zone su nezamjenjive kao ideje i investicije za pripremu infrastrukture i za poduzetničke akcije i zapošljavanje u jedinicama lokalne samouprave. To činimo aktiviranjem imovine, jer je upravo imovina klica i čuvarica života," rekao je ministar Marić.

U Umagu su ministar i gradonačelnik Vili Bassanese potpisali su Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju reciklažnog dvorišta i deponija za građevinski otpad u zoni Valdemat. Vrijednost darovane nekretnine je 6,1 milijun kuna.

Gradonačelnik Bassanese je rekao da je „današnji dan veliki korak prema budućnosti i dodatni poticaj za razvoj našeg grada. Ovim ugovorom riješit će se problematika divljih deponija na širem području Umaštine, rekao je gradonačelnik koji je zahvalio ministru na brzini rješavanja predmeta.

"U rijetko kojoj ulozi država pokazuje svoju dobrobit kao u činu darivanja imovine za potrebe stvarnog života. A kad je to za program očuvanja okoliša, to dobiva dodatnu snagu. Projekt koji se pokreće ovim ugovorom, potvrđuje da u gradu Umagu imamo ozbiljne i odgovorne partnere koji imaju pravo računati na budućnost. Jer čuvanje okoliša potvrđuje čuvanje zdravlja, a time i budućnosti", rekao je ministar Marić.

Nakon potpisivanja ugovora u Umagu, ministar Marić se uputio prema Poreču na radni sastanak s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem na kojem se razgovaralo o aktiviranju državne imovine na području toga grada. Ministar je s direktorom komunalnog poduzeća „Usluga Poreč d.o.o." Milanom Lakovićem potpisao ugovor o uporabi zemljišta za potrebe parkinga, uz naplatu, priopćio je Samostalni odjel za odnose s javnošću i protokol Ministarstva.