SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Mirela Holy na SDP-ovoj listi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.02.2019. - 22:28:52
ZAGREB - Mirela Holy pristala je biti kandidatkinja na SDP-ovoj listi za europske izbore, rekao je to na konferenciji za medije šef stranke Davor Bernardić.

"Holy je izrazila želju da bude na dnu liste, ali sukladno statutu SDP-a predložit ću listu Glavnom odboru i konačnost liste će odrediti Glavni odbor", rekao je Bernardić naglašavajući kako će po prvi put na SDP-ovim listama biti jednak broj muškaraca i žena, po tzv. zip-principu.

"SDP je jedina ozbiljna politička stranka koja je to imala hrabrosti napraviti u Hrvatskoj", kaže Bernardić.

O povratku Mirele Holy u stranku, kaže Bernardić, nije se razgovaralo, ali naglasio je kako je ona uvjerena socijaldemokratkinja i nije članica nijedne stranke.

"Definitivno može dati doprinos radu SDP-a i na SDP-ovoj listi. Uvijek treba gledati kontekst u kojemu se sve događa. Ovo je godina okupljanja za SDP. Holy, Ivo Josipović su pojačanja kojima će SDP ojačati ulogu i utjecaj u društvu", smatra Bernardić.

Na pitanje vraća li u stranku ljude koji su (bili) u sukobu sa Zoranom Milanovićem, šef najveće oporbene stranke odgovara kako "u SDP-u ima mjesta za sve".

Na europskim izborima SDP-u je cilj osvojiti tri mandata, a Bernardić smatra i kako će uspjeti ostvariti taj cilj.

Što se tiče predsjedničkih izbora, kaže kako će SDP sigurno imati svog kandidata, ali da će odluku o tome tko će to biti donijeti nakon europskih izbora.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.