SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SHOPPING
 
Modrić kupio Bobanovu vilu na Pantovčaku
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji.hr
Datum objave: 18.05.2017. - 13:13:21
ZAGREB - Kapetan hrvatske reprezentacije i zvijezda madridskog Reala Luka Modrić kupio je nedavno luksuznu vilu na Pantovčaku od hrvatske nogometne legende, Zvonimira Bobana.

Izvadak iz zemljišnih knjiga pokazuje da se kao vlasnica kuće površine 286 kvadrata na vrhu Ulice Pantovčak, na broju 267 u neposrednoj blizini Vile Weiss, 24. ožujka ove godine uknjižila Lukina supruga Vanja Modrić na temelju kupoprodajnog ugovora sklopljenog četiri dana ranije. Nekretnina je u njezino vlasništvo upisana bez tereta, a tijekom ožujka i travnja s nje je skinuto nekoliko bankovnih zadužnica od PBZ-a i Erste banke, čiji je ukupni iznos bio 4,121.000 eura, piše Jutarnji list.

Obiteljsku kuću s 4370 kvadrata dvorišta, u kojoj je živio sa suprugom Leonardom i njihovo petero djece, Zvonimir Boban je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u elitnoj zagrebačkoj podsljemenskoj zoni sagradio 2010. godine. Kako je lani u svibnju postao savjetnik za nogometna pitanje Fife, s obitelji se preselio u Zürich gdje je sjedište krovne međunarodne nogometne organizacije.

Iz izvatka iz zemljišne knjige Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu vidljivo je da je Gradski ured za katastar i geodetske poslove 11. kolovoza 2010. donio rješenje prema kojemu Boban može upisati vlasništvo nad kućom površine 286 kvadrata i dvorištem od 4372 kvadratna metra na zemljištu ukupne površine 5018 kvadrata koje je dotad bilo zavedeno kao oranica.

Vlasništvo nad vrijednom nekretninom proslavljeni je bivši nogometaš 4. studenoga iste godine, 2010., na temelju darovnog ugovora prenio na svoje petero djece pa su tako kao vlasnici po jedne petine kuće i dvorišta bili upisani malodobni Marija, Gabrijel, Marta, Rafael i Ruža Boban. Pravo zaloga na nekretninu za kredit od 370.000 eura u travnju 2008. upisuje Privredna banka Zagreb u kojoj Boban u srpnju 2010. podiže još 130.000 eura i opet daje kuću u zalog.

Da bi dobio dva milijuna eura kredita od Erste banke, Boban ponovno zalaže kuću u svibnju 2011., da bi u srpnju 2013. kod iste banke podigao još 121.000 eura te u travnju 2014. novih 1,2 milijuna eura. Posljednju je zabilježbu Erste banka na nekretninu stavila u srpnju 2014. kao osiguranje novčane tražbine od 300.000 eura.

Sve su zabilježbe s imanja na Pantovčaku skinute 3. travnja ove godine, dva tjedna nakon što je njegova službena vlasnica postala ekonomistica Vanja Modrić. Kupnja ove kuće, slažu se upućeni u stanje na tržištu nekretnina, zasigurno i dobra investicija.

Prije nekoliko godina, kako doznajemo, Luka Modrić angažirao je agente da mu pronađu obiteljsku kuću u Zagrebu, no očito nije našao ništa dovoljno privlačno da bi se odlučio na tako veliku investiciju.

Bobanova katnica mnogo je modernija i kvalitetnija od vila koje se nude po sličnoj cijeni u podsljemenskoj zoni jer je sagrađena prije samo šest godina te je prostrana, skladno projektirana i prilagođena potrebama brojne obitelji. Uz to ima i mnogo veću okućnicu od većine drugih.

Boban je vjerojatno zaradio otprilike onoliko koliko mu je trebalo da pozatvara kredite za koje je kuću dao pod hipoteku, a koji su ukupno iznosili nešto više od četiri milijuna eura.