SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
MOL planira izgradnju novog sjedišta kompanije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.10.2017. - 19:47:28
BUDIMPEŠTA - MOL Grupa danas je najavila planove o preseljenju svog korporativnog sjedišta do 2021. godine u MOL Campus, novu kompanijsku poslovnu zgradu od 83.000 četvornih metara, koju će projektirati jedan od najpoznatijih arhitektonskih studija na svijetu, Foster plus Partners iz Velike Britanije.

Zgrada visoka 120 metara, koja će biti budući radni prostor za 2.500 zaposlenika, bit će smještena na obalama Dunava, u južnom dijelu Budimpešte, u blizini današnjeg sjedišta kompanije. Suvremeni dizajn reflektira smjelu viziju MOL Grupe iz strategije 2030., da bude predvodnik promjena u Srednjoj i Istočnoj Europi u sljedećih nekoliko desetljeća, a odigrat će i ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika.

Dostizanje ambicioznih ciljeva nove dugoročne strategije MOL 2030. iziskuje pametna ulaganja, kako u fizičku infrastrukturu, tako i u ljudski kapital. Trenutno je sjedište MOL Grupe raspršeno u pet okruga Budimpešte, u zgradama sagrađenim uglavnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Novi kampus, premještanjem svih zaposlenika iz Budimpešte na jednu lokaciju, neće donijeti samo značajne operativne sinergije, već će odigrati ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika, pružajući uvjete za bolju suradnju te potpomažući stvaranje boljeg fizičkog, tehnološkog i kulturnog okruženja.

To će biti ključno za privlačenje i zadržavanje visoko kvalitetnog, mobilnog i tehnološki obrazovanog kadra u budućnosti. Poslovna zgrada koja će se prostirati na 83.000 četvornih metara, uključivat će i toranj visok 120 metara s podijem te će tako formirati jedinstveni kampus, koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren 2021. godine. Novo će sjedište donijeti inspirativan radni prostor za MOL-ove zaposlenike, zahvaljujući svojim suvremenim karakteristikama i opremi koji prate posljednje arhitektonske trendove i najmoderniju tehnologiju. Studio Foster plus Partners poznat je po svojim ikoničkim projektima kao što je Apple Park u Cupertinu, u Kaliforniji, toranj "Gherkin" u Londonu te sjedište Commerzbanke u Frankfurtu.

Budimpešta će tako biti drugi grad u Srednjoj i Istočnoj Europi koji će imati zgradu koju je projektirao ovaj prestižni studio. To je do sada bila samo Varšava, s poslovnom zgradom Metropolitan te tornjem Varso, koji je u fazi izgradnje. Mađarski partner britanskog arhitektonskog studija bit će FintaStudio.Sukladno MOL-ovoj viziji za 2030., novi će kampus biti građen i opremljen prema najvišim standardima energetske učinkovitosti i održivosti te je u planu i osiguravanje LEED i BREEAM certifikata.