SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Montenegro Airlines: Premašili rekord od lani
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.10.2019. - 14:23:43
PODGORICA - Montenegro Airlines (MA) prevezao je za devet mjeseci 540,76 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 2,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

MA je tokom septembra ove godine prevezao 74,39 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

„To je 2,3 odsto više u odnosu na septembar prošle godine“, istakli su iz državne kompanije. Ti komercijalni pokazatelji, naveli su iz MA, najbolji su u istoriji poslovanja MA, čak i u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna po broju prevezenih putnika.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, kazao je da su zadovoljni rezultatima, posebno imajući u vidu činjenicu da su ostvareni u uslovima velike i u određenom obimu i nelojalne konkurencije na tržištu.

„Takođe, otežavajući faktori u svijetu komercijalne avijacije koji su između ostalog i doveli do bankrotstva nekoliko avio-kompanija kao što su “Adria Airways”, “XL Airways” i “Aigle Azur”, kao i do propasti najstarijeg tur-operatera na svijetu kompanije “Thomas Cook”, nijesu zaobišli ni MA“, rekao je Banjević.

On je istakao da MA zasigurno ima pozitivne efekte na cjelokupnu turističku i ukupnu privredu Crne Gore.

“Ukupan direktni i indirektni doprinos MA na godišnjem nivou veći je od 170 miliona eura. Za posljednje dvije i po godine, ta je cifra premašila pola milijarde“, precizirao je Banjević.

Iz kompanije su naveli da rekordni rezultati za septembar odnosno za devet mjeseci, govore u prilog tome da će ostvariti zacrtani plan i do kraja godine prevesti oko 660 hiljada putnika i time premašiti prošlogodišnji rekord.