SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Montenegro Airlines u julu ostvario istorijski rekord
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.08.2018. - 15:22:45
PODGORICA - Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines (MA) prevezao je u julu skoro 100 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je rekordni rezultat u istoriji poslovanja kompanije.

Iz MA je saopšteno je prevezeno 98.297 putnika, sa šest operativnih aviona, što je 15 odsto više nego u julu prošle godine.

"Time je postavljen novi rekord u preko dvije decenije dugom poslovanju kompanije.Čak i u periodima kada je tokom ljetnih mjeseci u saobraćaju bilo uključeno osam aviona, nije bio dostignut ovoliki broj putnika", navodi se u saopštenju.

Destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenosti putničke kabine su Beograd i Ljubljana sa 88 odsto, zatim Kopehhagen 85 odsto, Moskva 84 odsto, London 83 odsto.

MA je za sedam mjeseci ove godine ukupno prevezao 348,65 hiljada putnika, što je 10,7 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

"Taj rezultat je ostvaren u uslovima velike konkurencije na tržištu avio-saobraćaja Crne Gore, gdje osim MA tokom ljetnih mjeseci saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija", kazali su iz kompanije.

Izvršni direktor MA, Živko Banjević, rekao je da postignuti rezultati potvrđuju da se mjere koje preduzimaju Vlada i rukovodstvo kompanije na finansijskom i ogranizacionom restrukturiranju kompanije sprovode na pravi način i u skladu sa postavljenim ciljevima za ovu godinu, kao i dugoročno.

Tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država.

Plan je da se u toku ove godine godine preveze oko 620 hiljada putnika.