SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIOZNO
 
Musk najavljuje Tesla Roadster s raketnim motorima
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 11.06.2018. - 09:13:03
SAN FRANCISCO - Noćas je Elon Musk, ničim izazvan, najavio kako će novi Teslin Roadster, najavljen za 2020. godinu, dolaziti i sa "SpaceX" paketom opreme.

Ta će dodatna oprema uključivati desetak raketnih potisnika postavljenih po cijelom vozilu, a služit će za poboljšanje ubrzanja i najveće brzine, te bolje kočenje i prolaske kroz zavoje – a možda će omogućiti Roadsteru i da poleti!?

Leteći automobili, vidimo to u posljednje vrijeme, san su mnogih iz tehnološke industrije. Također, ideja s posebnim mlaznicama za pomoć pri vožnji (doduše, jednokratnih, i s komprimiranim zrakom) nedavno je dospjela u medije jer ju je Bosch naumio ugraditi u motocikle – pa je možda Bosch i inspirirao šefa Tesle na ugradnju nečega takvoga u svoj najbrži automobil.

Naime, kroz nekoliko odgovora tviterašima kasnije je pojasnio kako bi se trebalo raditi o zračnim mlaznicama koje će se uključivati po potrebi, dok bi se tlačni rezervoar sa zrakom punio putem zračne pumpe kad god to bude moguće, s obzirom na korištenje struje iz baterija vozila.

S druge strane, prvu Twitter objavu Musk je nadopunio s pričom o svojem životnom putu i ponovno se dotaknuo novinarstva, pa je sasvim moguće da je ovom najavom raketnog Roadstera samo htio dodatno privući pozornost na sebe i svoju kompaniju, pritom koristeći medije koji svaku njegovu objavu prenose bez rezerve.