SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UPOZORENJA
 
Musk upozorio radnike: Imamo novca još deset mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.05.2019. - 08:02:37
NEW YORK - Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Motors, Elon Musk, kazao je svojim radnicima kako će Tesla ostati bez novca za deset mjeseci ukoliko se ne dogode ozbiljne promjene u smislu smanjenja troškova, pišu strani mediji.

U e-mailu koji je Musk proslijedio američkim medijima on navodi kako su mjere smanjenja troškova u kompaniji nužne bez obzira što je Tesla u ovoj godini zaradila 2,7 milijardi dolara. Musk i Zach Kirkhorn, odnedavno direktor finansija u Tesli, pregledat će sve troškove bilo koje vrste širom svijeta, uključujući plaće, putne troškove, najmove, doslovno svaku uplatu koja odlazi s bankovnog računa kompanije, navodi se u e-mailu.

Tesla je završila prvi kvartal 2019. s 2, 2 milijarde dolara zarade u gotovini. Međutim, kompanija je izgubila 702 milijuna dolara, pa je Musk u travnju izjavio da će Tesla morati na “spartansku dijetu”. Kompanija se potom izvukla i podigla prihode na 2,7 milijardi dolara.

“Ovo je veliki novac ali nam daje samo deset mjeseci da ne doživimo bankrot“, kaže Musk.

Ovo nije prvi put da je američki milijarder najavio financijski krah Tesle. On je prije godinu dana rekao kako će kompanija ostati bez novca uslijed proizvodnje famoznog Modela 3. Inače o tom automobilu govorilo se kao o automobilu koji bi iz korijena trebao promijeniti automobilsku industriju.

Američki proizvođač automobila i električnih motora nedavno je najavio i kako će otpustiti skoro 3.000 radnika.