SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAHTJEVI
 
Mustafa Cerić traži policijsku zaštitu zbog "protuislamske hajke"
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.11.2011. - 10:21:36
SARAJEVO - Ured poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovinu Mustafe Cerića zatražio je od sigurnosnih agencija u toj zemlji pojačanu zaštitu za reisa u strahu od "protuislamske hajke nekih medija", objavio je u petak sarajevski "Dnevni avaz".
Lokalni mediji ranije su izvijestili kako je Cerić navodno osobno poslao pismo Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) tražeći dodatnu policijsku zaštitu.

Iz reisova ureda "Avazu" su pak pojasnili kako su krajem prošlog tjedna pisali ministru sigurnosti Sadiku Ahmetoviću i Federalnoj upravi policije (FUP).

U pismu su naveli kako su "zabrinuti za sigurnost institucija a posebice institucije reisu-l-uleme zbog protuislamske hajke nekih medija" te stoga traže da se obrati posebna pozornost na imovinu i službenike IZ BiH.

"Reisu-l-ulema kao javna osoba u BiH izložen je velikim medijskim pa i političkim napadima", stoji u pismo što ga je potpisao predstojnik Cerićeva ureda Muharem Hasanbegović.

U poglavarstvu Islamske zajednice pojašnjavaju kako su državnog ministra i federalnu policiju tek željeli informirati o svojim strahovanjima te ih podsjetiti kako je država dužna skrbiti za sigurnost svih vjerskih zajednica.

Reis Cerić bio je izložen snažnim kritikama medija nakon terorističkog napada na veleposlanstvo SAD u Sarajevu što ga je krajem listopada počinio Mevlid Jašarević, pripadnik vehabijskog pokreta.

Cerić je kritiziran zbog činjenice da je ranije odlučno branio vehabijski pokret što je i dovelo do njegova širenja među bosanskohercegovačkim muslimanima.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.