SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Na Kopaoniku 10.000 turista, 30% više nego prošle godine
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 04.01.2014. - 14:26:47
KOPAONIK - Više od 10.000 domaćih i stranih turista tokom praznika boravi na Kopaoniku, a zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, ljubitelji snega i zimskih sportova imaju priliku da uživaju u skijanju na 35 centimetara utabanog snega, saopštilo je danas Javno preduzeće "Skijališta Srbije".
"Sezona na Kopaoniku je odlično počela i da u toku jednog dana na stazama skija više od 5.000 skijaša," rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić.

Prema njegovim rečima, da je sezona počela odlično, govori podatak da je promet od ski karata u ovom periodu uvećan za 30 odsto u odnosu na prethodnu sezonu.

"Staze su odlično pripremljene i zadovoljstvo skijaša nam pokazuje da će ovo biti još jedna uspešna sezona", naglasio je Ljevnaić.

Bordere i skijaše trenutno prevozi 13 žičara i ski liftova, na 13 staza, a od ove sezone, pored skijanja, novi adrenalinski sadržaji na Kopaoniku su i bob na šinama, tjubing i zip lajn, navodi se u saopstenju.

Zbog velikog interesovanja, radno vreme ski centra je produženo za pola sata, pa će skijalište raditi od 8:30 do 16 sati.

Tokom novogodišnjih praznika na Kopaoniku se gotovo nije mogao naći slobodan smeštaj.

Prema rečima direktora MK Mountain Resorta Nikole Avrama, svi kapaciteti tog najvećeg hotelskog kompleksa bili su popunjeni, a trend odlične posete se nastavlja i za vreme školskog raspusta kada se još samo za sledeći vikend može rezervisati mali broj raspoloživih soba u hotelima Grand i Angella.

"Cene smeštaja su nize od 19. januara, zbog čega je veliko interesovanje za taj promotivni period koji traje i tokom februara i marta. Ova sezona će po svemu sudeći nadmašiti očekivanja, jer već u ovom trenutku možemo govoriti o povećanju od 30 odsto noćenja u odnosu na prethodnu sezonu," istakao je Avram.

Dugogodišnja ulaganja u infrastrukturu skijališta, kao i u hotelske sadržaje, dovela su do toga da ceo region danas prepoznaje Kopaonik kao jednu od najkonkurentnijih skijaških destinacija sa dobrim odnosom cene i kvaliteta, a u prilog tome govori sve veća poseta stranaca, najviše sa ruskog tržišta i zemalja iz regiona, ali ne zaostaju ni gosti iz Rumunije, koji se u sve većem broju mogi videti na našem najpoznatijem ski centru, ističe se u saopštenju.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.