SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDI
 
Na Kvarneru rekordna sezona, posezona ne zaostaje
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.10.2016. - 21:32:02
RIJEKA - Turistički promet u Primorsko-goranskoj županiji u prvih devet mjeseci ove godine bio je rekordan i povećan je u odnosu na prethodnu godinu za 5 posto, rekao je u ponedjeljak na redovnoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi župan Zlatko Komadina.
Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov izvijestila je da je noćenja u devet mjeseci bilo 6, a turista 4 posto više. Naglasila je da je predsezona bila dobra, kao i najave za posezonu te da razlika među postocima povećanja noćenja i dolazaka turista ukazuje da se njihov boravak u kvarnerskim odredištima produljuje.

Kazala je da će tijekom rujna bilo čak 19 posto više noćenja nego u istom mjesecu lani dodavši da i dalje najviše, oko 30 posto od ukupnih noćenja, ostvaruju gosti iz Njemačke.

Pročelnik za regionalni razvoj Ljudevit Krpan izvijestio je da je Primorsko-goranska županija putem dvaju programa prekogranične i transnacionalne suradnje primila odluke o prihvaćanju tri EU projekta. Županija će za nastavak projekta očuvanja tradicijske baštine Mala barka dobiti oko 500.000 eura, Regionalna energetska agencija Kvarner za aktivnosti energetske učinkovitosti oko 300.000 eura, a još oko 200.000 eura županija će dobiti za projekt kojim se nastoji naći najbolji način gospodarenja otpadom na otocima.

Odobrena je i tehnička pomoć, koju će županija davati lokalnim jedinicama, građanima i poduzetnicima kako bi lakše prikupili informacije o korištenju EU fondova.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.