SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Najbolji hoteli opatijskih Milenij hotela i šibenskog Solarisa u novom brandu AMAdria Park
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.06.2017. - 16:49:21
OPATIJA - Novi hotelski brend koji će biti uveden ove godine, a obuhvatit će pet najboljih hotela grupacije Milenij hotela u Opatiji i još tri hotela Solaris Resorta u Šibeniku te druge dodatne sadržaje  - AMAdria Park, predstavljen je u četvrtak na  sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka.

Po riječima voditelja korporativnih komunikcija Milenij hotela Ivana Sarajlića, osmišljen je novi brend koji će promicati obiteljske vrijednosti i tradiciju. AMAdria Park ima u sezoni ukupno 1600 zaposlenih, 1500 soba i 11000 četvornih metara kongresnih kapaciteta. Sarajlić je kazao da će i drugi objekti, u skladu s novim ulaganjima, ulaziti u novi brand, kao i dodatni sadržaji.

Sarajlić je od većih ulaganja ove godine istaknuo ono u novootvoreni kongresni centar u Šibeniku i uređenje Konferencijskog parka „25/7“ u Opatiji. Rekao je da je opatijski Hotel Milenij posve obnovljnen te da je sada na zavidnoj razini.
Milenij hoteli u vlasništvu imaju 6 luksuznih hotela kategorije 4 i 5 zvjezdica u Opatiji. Dio su grupacije Ugo grupa, koju pored Milenij Hotela iz Opatije čine Solaris Beach Resort u Šibeniku i Vranjica Belvedere, kamp i apartmansko naselje u u Seget Vranjicu u blizini Trogira te Milenij hotels management.

Na sjednici  Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka predstavljene su i mogućnosti poslovne suradnje s NATO-om. Brigadir Igor Karnjuš iz Ministarstva obrane rekao je da  je poslovanje s NATO-om moguće, naglasivši da je riječ o poslovanju s NATO-om kao organizacijom, a da se za zemljama članicama posebno posluje. Kod poslovanja s NATO-om posluje se izravno s pojedinim agencijama i organizacijama unutar NATO strukture, rekao je i naveo da NATO u zemljama članicama nabavlja radove i opremu preko natječaja, odnosno preko ministarstva obrane pojedinih zemalja. Nažalost, u Hrvatskoj je obim tih ulaganja za sada skroman, naglasio je Karnjuš.

U raspravi se moglo čiti i o iskustvima nekih tvrtaka, koje su poslovale s NATO-om, primjerice u nabavci informatičke opreme.
O realizaciji projekta Mediteranskog edukacijskog komorskog centra inovacija (MEKCI) na riječkom Preluku izvijestio je direktor istoimene tvrtke Željko Kuprešak. Riječ je o projektu obnove i uređenja nekadašnjeg motela Panorama, koji je već godinama devastiran i zapušten. HGK je vlasnik tog objekta pa je pokrenula  projekt i ishodovala građevnu dozvolu na lokaciji od ukupno 9450 četvornih metara. Cilj je stvaranje globalnog centra vezanog uz transfer mediteranske kulture i znanja menadžera i djelatnika, odnosno uspostava centra kompetencija u proizvodima i uslugama zdravstvenog turizma. Po riječima Kuprešaka, već je pripremljena dokumentacija za prijavu projekta na natječaj "Podrška razvoju centara kompetencija", koji se financira iz EU fonda za regionalni razvoj.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.