SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Najbolji hoteli opatijskih Milenij hotela i šibenskog Solarisa u novom brandu AMAdria Park
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.06.2017. - 16:49:21
OPATIJA - Novi hotelski brend koji će biti uveden ove godine, a obuhvatit će pet najboljih hotela grupacije Milenij hotela u Opatiji i još tri hotela Solaris Resorta u Šibeniku te druge dodatne sadržaje  - AMAdria Park, predstavljen je u četvrtak na  sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka.

Po riječima voditelja korporativnih komunikcija Milenij hotela Ivana Sarajlića, osmišljen je novi brend koji će promicati obiteljske vrijednosti i tradiciju. AMAdria Park ima u sezoni ukupno 1600 zaposlenih, 1500 soba i 11000 četvornih metara kongresnih kapaciteta. Sarajlić je kazao da će i drugi objekti, u skladu s novim ulaganjima, ulaziti u novi brand, kao i dodatni sadržaji.

Sarajlić je od većih ulaganja ove godine istaknuo ono u novootvoreni kongresni centar u Šibeniku i uređenje Konferencijskog parka „25/7“ u Opatiji. Rekao je da je opatijski Hotel Milenij posve obnovljnen te da je sada na zavidnoj razini.
Milenij hoteli u vlasništvu imaju 6 luksuznih hotela kategorije 4 i 5 zvjezdica u Opatiji. Dio su grupacije Ugo grupa, koju pored Milenij Hotela iz Opatije čine Solaris Beach Resort u Šibeniku i Vranjica Belvedere, kamp i apartmansko naselje u u Seget Vranjicu u blizini Trogira te Milenij hotels management.

Na sjednici  Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka predstavljene su i mogućnosti poslovne suradnje s NATO-om. Brigadir Igor Karnjuš iz Ministarstva obrane rekao je da  je poslovanje s NATO-om moguće, naglasivši da je riječ o poslovanju s NATO-om kao organizacijom, a da se za zemljama članicama posebno posluje. Kod poslovanja s NATO-om posluje se izravno s pojedinim agencijama i organizacijama unutar NATO strukture, rekao je i naveo da NATO u zemljama članicama nabavlja radove i opremu preko natječaja, odnosno preko ministarstva obrane pojedinih zemalja. Nažalost, u Hrvatskoj je obim tih ulaganja za sada skroman, naglasio je Karnjuš.

U raspravi se moglo čiti i o iskustvima nekih tvrtaka, koje su poslovale s NATO-om, primjerice u nabavci informatičke opreme.
O realizaciji projekta Mediteranskog edukacijskog komorskog centra inovacija (MEKCI) na riječkom Preluku izvijestio je direktor istoimene tvrtke Željko Kuprešak. Riječ je o projektu obnove i uređenja nekadašnjeg motela Panorama, koji je već godinama devastiran i zapušten. HGK je vlasnik tog objekta pa je pokrenula  projekt i ishodovala građevnu dozvolu na lokaciji od ukupno 9450 četvornih metara. Cilj je stvaranje globalnog centra vezanog uz transfer mediteranske kulture i znanja menadžera i djelatnika, odnosno uspostava centra kompetencija u proizvodima i uslugama zdravstvenog turizma. Po riječima Kuprešaka, već je pripremljena dokumentacija za prijavu projekta na natječaj "Podrška razvoju centara kompetencija", koji se financira iz EU fonda za regionalni razvoj.