SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Nakon televizora, LG razmatra i mobitel na rolanje
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 12.01.2019. - 09:21:58
SEUL - LG je na ovogodišnjem CES-u predstavio prvi na svijetu televizor koji se može zarolati u vlastitu bazu i tako nestati iz vidokruga kada ga se ne koristi. 

Savitljivi OLED ekran koji im to omogućava ova kompanija ne misli koristiti samo za televizore, već planiraju istu tehnologiju iskoristiti i na drugim uređajima – prije svega, mobitelima.

Ovu je informaciju potvrdio IP Park, prvi čovjek tehnologije u LG-u u predsjednik upravnog odbora ove kompanije. Osim što rade na rolo-mobitelima inženjeri LG-a razvijaju i ekrane za preklopne mobitele, koji su tijekom proteklih mjeseci postali novi buzzword u svijetu mobitela.

U korejskoj kompaniji još nisu sigurni hoće li za takvim savitljivim mobitelima biti potražnje, kaže Park, ali ako se ona pojavi – bilo za preklopne ili za one koji se mogu smotati – LG će biti spreman na nju odgovoriti.

Ideja o mobitelu koji se namotava u maleno cilindrično kućište nije nova. Prije LG-a na ovom su konceptu radili Samsung, još prije tri godine, kao i, nešto recentnije, istraživački laboratorij Human Media Lab iz SAD-a. Video prezentacije njihovih koncepata, u nedostatku onih iz LG-a, prilažemo uz ovu vijest.