SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RUSIJA
 
Navaljni priveden uoči predizbornog skupa
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 29.09.2017. - 12:00:00
Zadnja izmjena: 29.09.2017. - 12:01:52
MOSKVA - Ruski oporbeni vođa Aleksej Navaljni priveden je u petak u policijsku stanicu kada je napuštao svoj stan u Moskvi i krenuo na predizborni skup u Nižni Novgorod, javlja Reuters.

U Rusiji se u ožujku održavaju predsjednički izbori na kojima se očekuje sudjelovanje predsjednika na odlasku Vladimira Putina. Navalni se nada da će sudjelovati u predsjedničkoj utrci, usprkos odluci ruskog Središnjeg izbornog povjerenstva da je "nepodoban" kandidat zbog uvjetne kazne zatvorom. Navalni, međutim, tvrdi da se radi o politički motiviranoj presudi.

Ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo da je Navalni priveden u policijsku postaju zbog "opetovanih poziva na sudjelovanje u javnim događanjima koja nemaju dozvolu vlasti".

Vlasti ponavljaju da svi oporbeni prosvjedi moraju prvo dobiti dozvolu, no Navalni tvrdi da ruski ustav priznaje pravo na slobodno održavanje takvih događaja.

Navalni se trebao obratiti pristašama na skupu u Nižnom Novgorodu. Radi se i nizu regionalnih skupova koji bi mu trebali osigurati potporu za predsjedničku utrku.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.