SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REZOVI
 
Neizvjesna budućnost BBC-a
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.07.2015. - 15:15:00
Zadnja izmjena: 16.07.2015. - 20:00:31
LONDON - Novoizabrana britanska konzervativna vlada objavila je u četvrtak da bi BBC morao biti manji i jeftiniji i tako je otvorila žestoku bitku za budućnost te najveće javne mreže.
Ministar za medije John Whittingdale rekao je u parlamentu da će u velikoj studiji razmotriti jesu li veličina i opseg poslova BBC-ja i dalje prikladni.

"Povećao se izbor toga što se može konzumirati i kako, pa moramo barem postaviti pitanje treba li BBC pokrivati sve za svakoga i na svakoj platformi ili bi mu misija morala biti nešto preciznija", rekao je.

Po Whittingdaleovim riječima, studija će razmotriti financiranje BBC-a i njegovu produkciju i ocijeniti treba li mu stroži nadzor nekog novog regulatornog tijela.

Svaki pokušaj promjene djelokruga te 92-godišnje javne mreže izaziva u Britaniji žestoke reakcije iako neki BBC smatraju nacionalnom institucijom koja izvozi britansku kulturu i nepristrano izvještava, a drugi kažu da je riječ o prevelikoj i prebirokratiziranoj organizaciji koja guši komercijalnu konkurenciju.

Reuters objašnjava da većinu kritike predvodi desni tisak koji se s BBC-jem nadmeće u emitiranju vijesti online.