SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKAZI
 
Nema novih narudžbi, u Cimosu krenula otpuštanja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.08.2017. - 08:05:38
KOPER - Zbog manjka novih narudžbi, u koparskom Cimosu započela su otpuštanja, a dio zaposlenika zbog slabe perspektive sam napušta kompaniju, piše ljubljanski Dnevnik.

Nije poznato koliko je ukupno viška radnika u Cimosu. No, čini se da su u kompaniji oprezni jer prema zakonu kopmpanija koja zapošljava preko 300 radnika, mora nakon trideset otkaza pripremiti poseban program otpuštanja te o tome obavijestiti sindikat i zavod za zapošljvanje. 

Predsjednik sindikata SKEI za Cimos Senožeče Žarko Martić potvrdio je da su otpuštranja u tijeku, ali je potvrdio da dosad u jednom mjesecu nije otpušteno više od 29 radnika.

- U sezoni godišnjih odmora je iz pogona u Senožeču otišlo 20 do 25 radnika, od čega je desetak njih prekinulo radni odnos na vlastiti zahtjev. Neki od njih ispunili su uvjet za mirovinu, a drugi su našli nove poslove, kaže Martić.

Oni koji su otpušteni dobili su otpremnine 15 posto iznad zakonom predviđenih, kako je i dogovoreno s novim talijanskim vlasnikom, kompanijom TCH Europe.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.