SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROCJENE
 
Nemec: Vrsaljkov povratak mogao bi potrajati i godinu dana
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 31.01.2019. - 11:45:35
ZAGREB - Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom za nešto manje od dva mjeseca novi je kvalifikacijski ciklus, kroz koji će Dalićeva momčad loviti nastup na Euru 2020. godine. 

Međutim, već sada je jasno kako će, osim umirovljenog trojca - Subašić, Ćorluka, Mandžukić - Hrvatska u te dvoboje ući i bez ozlijeđenih obrambenih igrača Vrsaljka i Pivarića.

Loše vijesti za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalićastigle su ovih dana. Naime, Šime Vrsaljko, kao jedan od najstandardnijih u momčadi koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrno odličje, sasvim sigurno neće biti na dispoziciji neko vrijeme. Baš kao ni Josip Pivarić, kojem je stradao prednji križni ligament na pripremama kijevskog Dinama. Dvije teške ozljede pokosile su obrambeni red naše nacionalne selekcije...

- Što se Pivarića tiče, to je tipična sportska ozljeda, česta kod nogometaša. Puknuće prednjeg križnog ligamenta, koje se njemu, nažalost, opet dogodilo. Doduše, ovog puta na drugoj nozi nego što je to bio slučaj prije nekoliko godina. Ići će Pivarić na operaciju kod dr. Damira Hudeca u specijalnu bolnicu Sveta Katarina u Zaboku i s obzirom na stručnost doktora, ali i ozbiljnost pacijenta, koji je uporan i poslušan, vjerujem kako će sve proći, a to znači i oporavak, u najboljem redu', pojasnio je za tportal dr. Nemec, inače liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, koji već godinama prati sve te igrače.

I dok se kod Pivarića može govoriti o 'zloj sudbini', kod Šime Vrsaljka situacija je kudikamo delikatnija. Iako nije dr. Nemec upirao prstom i tražio odgovorne, upozorio je na jedan važan, zapravo nevjerojatan detalj:

- Vrsaljku je stradao stražnji križni ligament, koji po mom mišljenju nije adekvatno liječen. Odnosno, taj cijeli rehabilitacijski proces nije išao onako kako je trebao ići, a sve ovo posljedica je tog i takvog liječenja. Stoga sada ne mogu ništa unaprijed govoriti - sve dok mu liječnik ne otvori koljeno i vidi kakvo je stanje 'unutra', nećemo moći prognozirati period koji će mu trebati za oporavak', mirnim glasom kazao je Nemec, iza kojeg je ogromno iskustvo i svaka njegova riječ ima težinu.

Ali s obzirom da znate o čemu je riječ, možete li iz dosadašnje prakse barem procijeniti koliko Vrsaljka neće biti na terenu?

- Ponavljam, dok liječnik ne vidi koljeno, ne mogu ništa prognozirati. Ali kada znamo da je riječ o hrskavici, ovisno o njezinom oštećenju, onda je jasno da oporavak traje od šest mjeseci do godinu dana, zaključuje Nemec.