SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISPRAVNO
 
Netflix: Poskupljenje se pokazalo kao ispravan potez
Autor/izvor: SEEbiz / bug.hr
Datum objave: 08.10.2017. - 08:04:27
NEW YORK - U tjednu koji je na izmaku Netflix je objavio kako će svojim pretplatnicima u SAD-u i nekoliko drugih velikih tržišta povećati cijene Standard i Premium paketa sa 9,99 na 10,99 i s 11,99 na 13,99 dolara. 

Povećanje mjesečne pretplate od jednog ili dva dolara korisnici nisu dočekali s odobravanjem, ali nije primijećeno niti da su se pretjerano bunili po društvenim mrežama, pa bi se moglo reći da je sve prošlo gotovo bezbolno.

S druge strane, investitori su s oduševljenjem dočekali ovakav način povećanja Netflixovih prihoda, pa su krenuli u značajnijem broju kupovati njihove dionice. To je rezultiralo porastom cijene od preko 7% u samo jednom danu, pa jeNetflixova dionica dotaknula razine od preko 198 dolara, najviše ikada. Rezultat je to oslanjanja na podatke iz prošlosti, kada je Netflix u 2014. i 2015. podizao cijene osnovne pretplate za po jedan dolar, a što nije imalo gotovo nikakav učinak na rast broja pretplatnika tog servisa.

Investitori sada očekuju kako će se rast broja korisnika Netflixa nastaviti unatoč poskupljenju, i vrlo su optimistični što se tiče budućeg poslovanja ove kompanije.

Usput rečeno, do daljnjega će cijene svih paketa Netflixa za korisnike u Hrvatskoj ostati kakve su bile i do sada: 7,99 eura za osnovni paket (1 uređaj), 9,99 eura za Standard (2 uređaja, HD) te 11,99 eura za Premium paket (4 uređaja, UHD).

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.