SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CIJENE
 
Netflix poskupljuje u SAD-u
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 17.01.2019. - 08:40:57
NEW YORK - Netflix je objavio kako će povisiti cijene svojih pretplata u SAD-u. Najavljeno poskupljenje postotno je najveće otkako je ova streaming usluga lansirana prije dvanaest godina. 

Najjeftiniji će paket umjesto 8 od sada koštati 9 dolara, srednji i najpopularniji poskupjet će s 11 na 13 dolara, dok će za 4K iskustvo u najskupljem paketu trebati izdvojiti 16, umjesto dosadašnjih 14 dolara.

Iz streaming kuće poručuju da će novac prikupljen na ovaj način iskoristiti za dodatne investicije u originalne sadržaje, u koje je već prošle godine uloženo oko 8 milijardi dolara, te u licenciranje dodatnog sadržaja drugih producentskih kuća.

Novi pretplatnici koji se priključe Netflixu u SAD-u odmah će imati nove, više cijene, a postojećim korisnicima poskupljenje će biti primijenjeno nekad u naredna tri mjeseca. Kod nas za sada ne bi trebalo biti promjena, jer Europljani ionako ovu uslugu plaćaju realno više nego Amerikanci. Netflix će u Europi, dakle, za sada ostati na paketima cijene 8, 10 i 12 eura.

I dok korisnici, očekivano, negoduju zbog najavljenog poskupljenja, ova najava razveselila je investitore, pa je cijena dionice Netflixa na burzi poskočila za preko 6%.