SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PAD
 
Neto dobit PBZ-a srezana 27%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.07.2017. - 16:52:26
ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) u prvom je polugodištu ostvarila dobit nakon poreza od 492,3 milijuna kuna, što je 183,2 milijuna kuna ili 27 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, prema podacima iz financijskih izvještaja objavljenih u ponedjeljak.

PBZ je u prvom polugodištu ostvario kamatni prihod u redovnom poslovanju od 1,37 milijardi kuna dok kamatni troškovi iznose 197 milijuna kuna.
Neto prihodi od provizija i naknada iznosili su 333,8 milijuna kuna.

U poslovanju vrijednosnim papirima i ostalim financijskim instrumentima, uključujući dobitke i gubitke od obračunatih tečajnih razlika, PBZ je u prvom polugodištu ostvario neto pozitivan rezultat od 133,5 milijuna kuna. Na razini grupe, PBZ je u prvih šest mjeseci poslovao s dobiti nakon oporezivanja od 607,3 milijuna kuna, u odnosu na 829,6 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.

Tijekom promatranog razdoblja PBZ grupa je izdvojila 352,7 milijuna kuna za troškove vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke, kaže se u financijskom izvještaju PBZ-a.

Od važnih događaja u prvom polugodištu ističe se kupnja 51 posto dionica Banke Intese Sanpaolo Koper. Transakcija je realizirana 20. srpnja, a vrijednost joj je 144,4 milijuna eura.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.