SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OSTAVKA
 
Nikki Haley podnijela ostavku u UN-u
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.10.2018. - 19:54:13
NEW YORK - Američka veleposlanica u UN-u Nikki Haley dala je ostavku kako bi "uzela malu pauzu" i položaj će napustiti krajem godine, rekao je u utorak predsjednik Donald Trump.

Dodao je kako je prihvatio ostavku Nikki Haley i njegog će nasljendika imenovati u roku dva, tri tjedna.

Haley je posljednja u dugačkom nizu viših dužnosnika koji su napustili Trumpovu administraciju, uključujući bivšeg državnog tajnika Rex Tillersona koji je otpušten u ožujku.
Trump se pojavio pokraj Haley u Ovalnom uredu, pohvalio njezin rad i izrazio nadu da će se vratiti u administraciju na nekoj drugoj funkciji.

"S jedne strane nam je izrazito drago zbog vas, ali nam je grozno što vas gubimo. Nadajmo se da ćete se vratiti u jednom trenutku. Možda u drugom svojstvu. Možete odabrati", rekao je Trump.

Bivšu guvernerku Južne Karoline i kćer indijskog imigranta smatra se "zvijezdom u usponu" u Republikanskoj stranci i mogućim kandidatom na predsjedničkim izborima 2020.
No, Haley je u utorak rekla da se neće kandidirati na izborima 2020. i da će podržati Trumpa.

"U ovome trenutku ne znam što ću raditi", rekIa je Haley. "Bilo je ovo intenzivnih osam godina i vjerujem da svemu dođe kraj".

"Morate biti nesebnični i znati kada je vrijeme da se maknete i dopustite nekom drugom da odradi posao", istaknula je.

Ranije ove godine, četrdesetšestogodišnja Haley izjavila je Reutersu da se "svaki dan osjeća kao da stavlja oklop" kako bi zaštitila američke interese u UN-u.
Haley je prošli tjedan raspravljala o svojoj ostavci s Trumpom, kada ga je posjetila u Bijeloj kući, prenio je portal Axios.